Witam.
Potrzebna jest mi informacja czego się teraz najczęściej używa do komunikacji ponieważ ja siedzę od pewnego czasu na mumble ale przestałem się interesować tymi programami. Może wyszedł przez ten czas jakiś nowy?
Witam.
Potrzebna jest mi informacja czego się teraz najczęściej używa do komunikacji ponieważ ja siedzę od pewnego czasu na mumble ale przestałem się interesować tymi programami. Może wyszedł przez ten czas jakiś nowy?
ventrilo
vt + mumble. Tak prawdę mówiąc to najnowsze Vt dorównuje mumble.
vt ofc , 2.1.4 albo 3.0.1
Przyznam, że jestem zdziwiony wynikami ale dobrze jakby do minimum 50 głosów doszło bo wtedy będę miał większą pewność.
Dzięki za poświęcenie czasu ;)
Po prostu przetestuj programy i wybierz ten który najbardziej Ci odpowiada, a nie sugeruj się opiniami dzieciaków z torga :P
Osobiście używam Mumbla/TSa, w zależności od tego z kim gram :)
a te mumble to czym sie różnią od vt 2.1.4 np?
Ja oczywiście VT.
To tez zalezy od gry, np. w srodowisku CSa, Tibii najpopularniejsze jest ventrilo. Ale jak gralem w Cabal Online, Silkroad Online, WoW to gildie zawsze chcialy Team Speaka.
Uzywam wszystkich wymienionych +skype;+xfire.
Ankieta na tym forum nie jest miarodajna, każdy kto gra na otsach, moze 90% używa ventrilo, w innych grach inaczej ma sie ta sytuacja zależy wszystko od społeczności :P
Na ogólno-tematycznych forach moglbyś znaleźć przybliżone dane.
@Kestivo, nie zauważyłem twojego posta >.<
Skype w zupełności wystarcza.
@down
Szczerze to nie wyobrażam sobie jakiego trzeba mieć kompa, żeby skype naprawdę robił jakąś różnicę.
@up
Skype na slabym kompie bedzie lagowal gre i rozmowe...
Polecam Vt.
Wg. mnie najlepszy i najczesciej uzywany program
mumble,czasami vt - bo jest bardziej popularniejsze :s
Skype, Ventrillo, Team Spek 3.
W ankiecie zaznaczyłem Ventrillo gdyż najczęściej z niego korzystam ;]
Ofc vt :D
Brakuje w sondzie skype i najpopularniejszego chyba na świecie msna! :D ja zazwyczaj używam vt ;)
vt 2.1.4, o tym mumble nawet nigdy nie słyszałem xD
Wszystkie, zależy od tego z kim gram. Obecnie VT, wcześniej Mumble, a jeszcze wcześniej TS3. Czasem jak chcę pogadać z kuzynem to używam jeszcze voice chatu z Xfire.
Szczerze, to z tych programów, które wymieniłeś korzystałem tylko z Ventrilo (2.1.4 i 3.0.1). Mumble? Pierwszy raz słyszę o czymś takim, a ts to chyba Team Speak tak? Kilka razy obiło mi się o uszy ;p
2 lata temu grajac w COD 4 MW urzywałem TS2. - team speak 2 - programik dobry, ogolnie bylo fajnie, malo lagowal.
Nie wyobrazacie sobie jak wielkie zdziwienie bylo gdy raz na vt wszedlem - glosy ludzi, ktorzy czesto mieli takie szumy itd, bylo bardzo czyste, nie wiem od czego to zalezalo, ale bylo slychac ich idealnie.
Dlatego zostalem przy VT. Lepiej slychac ludzi .
Najczesciej vt 2.1.4 :D
mumble bije na glowe wszystko ;d
używam vt, ts mi lekko zmulał.
btw. mam pytanko:
Jak mam odpaloną tibię, przeglądarkę i nacisnę binda to czasem się komp ścina na jakieś 2s, czy da sie coś z tym zrobic? nie zmieniajac kompa ofc xd
Używam vt 2.14. Słyszałem, ze ponoć mumble lepsze, a po co mi to jak tu chodzi o rozmowe a nie o jakies aplikacje.
mumble dobre,
setki darmowych serwerow do wyboru do koloru, za darmo - wchodzisz gadasz koniec.
VT 2.1.4
TS 2, TS 3
Mumble (jakieś tam)
Zależy z kim gram i czego chcemy używać, ostatnio najczęściej VT ;p
Kiedyś korzystałem z ts2 (znajomy miał na swoim lapku postawiony 24/7 serwer). Później przesiadłem się na ventrilo i korzystałem z niego do wczoraj. Teraz korzystam z ts3 i jestem z niego bardzo zadowolony.
TS2 - jak dla mnie ogólnie najsłabsze
TS3 - dobra jakość ale opóźnienia zwykle miałem
Ventrillo - nie mam żadnych opóźnień, bardzo tanie sloty lecz jakość nie jest najlepsza
Mumble - nie używałem go zbyt długo ale bardzo mi się spodobał, coś między TS3 a VT, brak opóźnień i bardzo dobra jakość : D
oczywiście wszystko zależy od servera(no i od łącza), kodeków itd. ale byłem na wielu i wiem co piszę ; D
mumble jest kozak :) a co do opoznien to nie zalezy tez od lacza? ._.
nie wiem jak inne kommunikatory glosowe, ale w mumble podoba mi sie to, ze widze kto jest na czacie podczas gry.. wiecie ocb ;)
Ventrilo 2.1.4/3.0~ + czasami TS 3! (strasznie drogi ale zajebisty!)
Team Speak jest teraz bardzo dobrze rozwinięty, szczerze powiedziawszy to używam nawet na codzień.
TS3. i pisze sie Ventrilo:)
Ventrilo 2.1.4 , ventrilo 3.0.1 ;)))) mumble nie używam
Podczas gry uzywalem Ventrilo, z Mumble i Tsem nigdy nie mialem przyjemnosci ;d
ja od zawsze ventrilo.Nigdy nawet nie uzywalem ts a o mumble w ogole pierwsze slysze;p Vent jest bardzo dobry a wiec po co kombinowac?;p
Moim zdaniem najlepszy jest Team Speak 3.
Z venta mało korzystałem, ale i tak TS>all.
Oczywiście że Ventrilo 3.0.1 ;d najbardziej mi ten program przypadł do gustu.
Korzystam z TSa 3 ;)
ja vt / ts . ale jak dla mnie to te programy niczym sie nie roznia . Posługujemy sie tym gdzie mamy znajomych .
Nie wiem co to za fascynacja tymi programami, ja wolę używać klawiatury żeby nie zawracać sobie głowy Ventrillo i tak dalej. Jedynie na Xboxie używam Mikrofonu, bo tam jest mi bardziej potrzebny. A co do głosowania, to jakbym musiał to używał bym Mumble bo Ventrillo to strasznie głupi i denerwujący program.
#D
Problem w tym że nie gram w Tibię, więc raczej nie używam tego typu programów. A jak już musiałem to zawsze przed "bitwą" musiałem szukać detali co do połączenia się. Wolę system a'la Xbox bądź a'la Irc gdzie po prostu wpisuję się nazwę gracza/pokoju.
Fascynacja...lol
Po 1.czym tu sobie zawracac glowe?wciskasz binda i gadasz a jak chcesz to se ustawiasz bez binda i gadasz kiedy chcesz,bez zadnego w ogole problemu.Wyobraz sobie openke prowadzona hmm na guild chacie.Raczej nie bardzo...a wiec uzywanie tych programow nie wynika z fascynacji tylko przede wszystkim z bardzo duzej praktycznosci.
Ventrillo - gry
skype - normalna rozmowa
Ostatnio byłem zmuszony przerzucić się na TS 3 ,i naprawde powiem ,że jestem zadowolony. Wcześniej tylko vt 2.1.4
Dużo zależy też od gier, w które ludzie grają. Tibia/CS - vt/mumble Metin2, inne mmo - TS2/3
Sam używam wszystkiego, żeby mieć zawsze szybką możliwość wejścia na serwer ;)
Zdecydowanie Ventrillo, byle jaka wersja. Czasami także Teamspeak, ale to rzadko.
skype, jest prosciej, gadam i gram z ludzmi z zagranicy i praktycznie kazdy ma skype a vt juz nie.
Na skype gadam gdy jest 1-5 osób bo jak jest dużo to nie dość że lagi to spam a tak na kilkanaście osób i do pośmiania się to vt bo słyszeć śmiech 4 osób na skype może być wkurzający.
Jaka jest roznica miedzy Vt 2.1.4 a vt 3.0.4 ?? Czemu ceny slotow i serwerow roznia sie miedzy soba?
O Mumble nigdy nie słyszałem, głównie to VT dominuje w Tibi, czyli tego czasem używam ;p