Tibianic74
Odwzorowanie prawdziwej Tibii za czasów 7.4 po upadku classictibii.
Strona serwera: http://tibianic.org
Wersja do druku
Tibianic74
Odwzorowanie prawdziwej Tibii za czasów 7.4 po upadku classictibii.
Strona serwera: http://tibianic.org
Co z tego, że ci się tutaj zadeklaruje ileś osób skoro jak im się znudzi to i tak przestaną grać. I tak, znudzi im się.
Ja jestem gotowy wydać te 10 zł/mc, nie jest to specjalnie duży problem, a w sumie częściowo ureguluje też sprawę z postaciami które całe życie spędzały w łóżkach. Tylko przydałoby się wystartować już z jednym dwoma miastami z domkami, chociaż nie to takie konieczne. I kwestia co z graczami zagranicznymi? Jak będą mogli nabyć PACC?
Tak jak było na początku na Classicu, tak będzie i u Ciebie. Mam na myśli ~30 graczy online w początkowej fazie serwera.
Moje, podkreślam MOJE przypuszczenia:
Może być też tak, że nie będziesz miał tych 30 osób - płatny PACC odstraszy graczy. Zdaje sobie sprawe z tego, że jest on koniecznością ale pewnych rzeczy/zachowań ze strony graczy nie przeskoczysz.
Póki serwer nie wyrobi sobie jakiejś "renomy" populacja będzie niska.
Ja osobiście zagrałbym nawet z płatnym PACCem.
Myślę, że akurat dla zagranicznych graczy te 10 zł to byłoby całkiem niewiele w porównaniu z ich możliwościami finansowymi, więc też ich większa część kupiłaby PACC.
Tylko, trzeba by było w miarę szybko zareklamować się na forum classictibii żeby ludzie się nierozeszli
Moim zdaniem ciut więcej, bo jak server będzie dobrze zrobiony to sporo osób z classictibii przejdzie na tego otsa (chyba że classictibia znów ruszy, bo z tego co tam się dzieje na forum to nigdy nic nie wiadomo :P)
Kolega napisał 30 graczy online więc ogólnie stałych graczy będzie minimum 3 razy więcej, bo przecież nikt nie jest 24h online ;p
Co do pacca to jak najbardziej ok.
Jak już pisałem- byle byś się urobił z czasem, bo działa on na twoją niekorzyść
i wg. mnie dobrze by było jakby exp był x3, bo na classicTibii w teorii był x2 ,a w praktyce x1,5~ bo trzeba było zdobywać więcej doświadczenia by wbić poziom i gra była bardzo czasochłonna (mi zajęło prawie pół roku, by wbić stosunkowo nie duży 87 lvl.)
No ale to od Ciebie zależy ja się dostosuję ;p
IMO nie opłaca się. Jeśli chcesz robić OTSa, to pod nową Tibię. Na classicu nikt nie będzie grać, albo będzie grało baardzo mało osób i nie będzie Ci się w ogóle serwera stawiać i męczyć się z aktualizacjami.
Jeśli jednak już upierasz się przy tym, to reklamuj na zagranicznych forach, tam dużo ludzi będzie w stanie płacić 10zł miesięcznie za PACC nawet jeśli będą grać kilka dni w miesiącu. ; p
Oczywiście dobrze byłoby, gdybyś zrobił jakieś specjalne rzeczy, które można zdobyć za pomocą rl kasy. Najlepiej coś co nie jest niezbędne do gry, aczkolwiek ją nieco ułatwia. Wtedy więcej osób zapłaci i na 100% będzie mógł opłacić serwer, a może jeszcze zostanie coś dla Ciebie. ; p
@down
Sorry, lubię pieprzyć. ; ]
Wiesz, pisząc 'opłaca się' chodzi mi o to, żeby nie dopłacał, bo jakoś nie widzę frajdy w tym, żeby dopłacać miesięcznie 200zł, żeby 20 osób sobie fajnie pograło.. Jeśli Ty widzisz w tym sens, to opłać mu serwer za rok z góry od razu. Przecież fajnie będzie.
Aha, i jeszcze z tym sms shopem, napisałem 'Najlepiej coś co nie jest niezbędne do gry, aczkolwiek ją nieco ułatwia'. Specjalnie takie coś, by nie zrazić ludzi. Ktoś, kto nie chce płacić ten będzie mógł normalnie grać wcale nie będąc gorszym od dzieciaka, który wyśle miliard smsów.
Pzdr
/Young;]
up@
cały twój post to zwykłe pieprzenie
jakbyś zauważył Bolek od dłuższego czasu zajmuje się starą tibią więc raczej teraz nagle nie założy czysto komercyjnego servera z expem x999
Co do tego, że nie warto bo będzie mało osób grało, wg. mnie nie warto zakładać serva 8.5+ gdzie będzie grało 10x więcej osób z czego 5% to 12 letnie bachory nie umiejące grać bez spamowania TWOJA STARA na gc, a pozostałe 95% to ich bot knajty
musi grać tyle osób by starczyło na utrzymanie serva
Poza tym skoro na classictibii był okres gdzie średnio grało 240~os. online to czemu tu ma się nie udać?
a sms shop rodem ots'a pod nazwą "GM ZA SMSA" lub "WBIJAĆx999" na pewno nie został by dobrze odebrany przez graczy classictibii którzy właśnie po to uciekli na starą tibię, by uwolnić się od takiego syfu.
Posłucha mnie teraz tak;d żeby Tu grało 150-200+ graczy przede wszystkim nie dawaj nudnych rató'w;) exp 2,5 x to jest po prostu żal
dlatego stamtąd połowę osób odeszło w tym ja;) po wbiciu 67 lvl mi sie odechciało.
Exp Stały!
Exp-4/5x -> nie, nie za dużo;) tibia 7.4 to taki ots gdzie wszystko było dosłownie 10x trudniejsze niż teraz.
Mlvl-2x
Skill-5x
Loot-2x
Teraz kolejna rzecz, Dodaj żeby mana odnawiała się po 2, a hp normalnie po 1. Jest to super dodatek był na clasicali za czasów rayana i to było bardzo dobre.
Co do utrzymania servera:
10zł pacc dla dzieciaków będzie to kłopot iść żeby wysłać kase. Moja propozycja jest taka, Pacc 7 Dni-> 7,32+ 15->10,98 + Np 1cc za 3,66zł
SMS wydasz jakieś 21,96 a przelewem 10 zł. To jest lepsza opcja, w dodatku będą kupować te 1cc za 3,66; p
Taki RL map pod 7.4 postii nawet na kimsufi za 206zł brutto :> (niewiem jakie tam obciazenie Twoj silnik generuje ale jak OTServ to je on o wiele mniej zasobów niż TFS, wiem bo sam używałem) (Q-1T czyli 4 rdzenie i 4gb ramu jedyne co to musisz zainwestować w opłate instalacyjną (243,99 PLN) i spokojnie na tym dedyku wbija 300 typa ; )
Co do płatności już to nie zapomnij o SMS to podstawa... każdy ma pod ręką telefon a nie każdy ma konto w banku/chce mu się iść na pocztę.
2 lata temu miałem RL MAP pod 8.1 (naprawde dopracowany) i przy ~80 graczach mając PACC za 3,66/tydzień SPOKOJNIE wystarczało na takie opłaty (200zł/miesiąc) a wtedy sam miałem dedyka za 400zł+licencja windowsa (taa wtedy jeszcze niebyłem tak wtajemniczony by na linuxie hostować :P)
Najlepiej to exp stały ~3x mlvl taki jak na rl, a skile tak x10 max x20
A w shopie, pacc, namelok, zmiana płuci i taki pierdoły. Byle nie itemy (może poza pacc runą) i broń cie boże przed unbanem.
Ps.
I mam nadzieje że itemki nie wyglądają jak zegarki :P
I nie wiem jak to wyglądało na prawdziwej tibi 7.4 ale żeby w sklepach nie było run.
skoro tak bardzo chcecie wykreować tego ots'a na gówno z sms shopem dla dzieci z torga, to ja się na takie coś nie pisze ;p
Oczywiście że exp który podałeś jest za duży. Przecież po to gramy na 7.4 bo znudziła nam sie łatwizna, cave boty, hotkeye etc. To poco jeszcze ułatwiać gre na 7.4 która z zasady powinna być ciężka?
@up, masz racje z shopie powinna być zmiana płci i Pacc (byle nie głupia pacc runka, bo to jest jednoznaczne z kupowaniem ccków od graczy)
na 7.4 nie było run ani souli, więc każdy mógł sobie narobić runek dowoli, lub kupić od kogoś gotowe
Co to expa to się z tobą zgadzam ale jak by zrobił skille x20 to każdy by był knightem. Skoro exp jest niski to skille też muszą wolno iść, by wszystko było w miare naturalne, a nie 20 knight z 98/96 bo poskillował tydzień czy dwa
@ _Ryzy_ jesteś głupi-.-' Grałeś może na clasicali?
Grałem na tibi 7.4 z 2,5x expem , 3 x,4x,5x,6x,7x
i najlepszy był 4x z expem 4x się b.wolno ciśnie jeśli satysfakcjonuje cie gra na expie 2x lub 3x to nie wiem po co tu grasz zrozum ze to nie tibia 8.57+ że jest łatwo... na tibi 7.4 i tak b.wolno się bije.. Chcesz zzeby tu grało 100 osób czy 200+?
Exp 4x stał, mlvl 2x, lot 1x,skill 5x to by było najlepsze mój drogi...
i tak by było zajebiście trudno-.-
jeśli zrobią to co napisałeś to znudzi się 50% os po tygodniu..
a jak nie po 2 dniach.. zrozum że granie na ots z expem mniejszy niz 3
jest prawie jak na rl... a 7.4 to jest wersja 10x trudniejsza niz 8.5+
Co do sms shopu sie zgadzam..,
Pacc/pacc-rune nie każdy ma kase może kupić w grze to chyba logiczne.. /Namelock/zmiana płci i styka.
dlatego pomyślcie o przyszłości a nie ...
Zwiększenie loota wg mnie nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem, zmienia styl gry - zamiast iść na guardy ludzie będą szli na dragony, do tego dodając przyśpieszenie odnowy many jednostronnie wspieramy magów psując balans - runy będą szybciej i częściej robione. Będzie można kupić więcej za mniej czasu poświęconego na zarabianie. Dodajmy łatwiejsze zarabianie. Magowie gdy już dostaną się na dragony będą mogli zdobywać droższe itemki, sprzedawać je i nakupią pełno runek. Dodatkowo robiąc runy dostaną spory bonus do mlvl. Będzie miał dłuższy, oraz tańszy exp niż w czasach 7.4, co załamie balans - knight nie skorzysta z tego w zbyt dużym stopniu, a palladyn także otrzyma znacznie mniej.Cytuj:
Aka Nons napisał
A z SMS shopem zwariowałeś chyba, żeby jeszcze cc sprzedawać, magowie odrazu będą mogli kupić runy i expić, a knight musi skillować.
Podsumowując. Chcesz zrobić z tego OTS dla dzieci które grają na poziomie easy bo wyższe to za trudne?
@Do
Ja bym proponował raty x3. Dzięki słabym manafluidom, raczej nikt nie będzie ich używał do skillowania mlvl, co wyrówna te dwa działania, nie będzie trzeba ich specjalnie różnicować. x2,5 miało tą wadę, że wspierało walkę tylko z częścią potworów, a x 2 może się okazać zbyt niewielkie.
Aka Nons@ sorry faktycznie zapomniałem że jestem na torgu, gdzie dla was wszystko jest za trudne, a gra ogranicza się do odpalenia elf bota.
ale ci co grali na classictibia.com z expem jeszcze mniejszym niż podałem, to jakoś nie narzekali i świetnie się bawili.
Chcę żeby tu grało 100 normalnych ludzi, niżby 200 dzieciaków co wszystko dla nich jest trudne bo nie ma elfbotaCytuj:
Chcesz zzeby tu grało 100 osób czy 200+
nie wiem co to jest classicala, grałem na classictibii przez pół roku i mimo tego że nie było sms shopa, expa x999 to nieźle się bawiłemCytuj:
Grałeś może na clasicali?
Jak twój post coś wnosi? Nie wiem masz jakieś kompleksy? Mówie o moim teraźniejszym serwerze, który posiadam, więc nie będe specjalnie zmieniał i tracił pliki/konfiguracje serwera by sobie taniej załatwić.
Sam rozumiem, że exp na classictibii 2.5x był trochę mały ale... no nie wiem, 4x to nie jest zbyt dużo? Skille x5? Pamiętam, że classictibia miała skille x2, tak? I tam w 2 dni sobie wbiłem 65/65 skille, więc i szybko.
raty 4-5 to za dużo
jesli classictibia juz sie nie podniesie to bym gral u ciebie i kupil tego pacca za 10 E/3 miesiace
czyli większość uważa, że 4-5 to za dużo, a 2 to za mało więc zrób x3 jak tu dużo osób radzi
Jak ktoś wyżej pisał o sms, to ja odpiszę, że żadne nie wchodzą grę, chyba, że chcesz płacić 3x więcej, bo taka prawda, z sm zaa 3,66 dostajesz 1,22 ale jeszcze po odliczeniu podatku dochodowego mamy 1zł, także aby otrzymać PACC na 30 dni za 10zł musisz wysłac smsów za 36,6zł.
Jest jakaś strona tego serwera albo forum? I mniej więcej za ile m-cy możemy się spodziewać odpalenia?
I czy dobrym pomysłem by nie było zrobienia questów z mitów tibijskich? Np gread shield? Albo bazyliszek?
Albo jakiś inny sposób na zdobycie rarów np w jakiś ewentach. Np tylko 1 great axe na serwerze.
chyba zacznę robić fansite XD (przynajmniej się podszkolę w robieniu stron)
Nie kwestia miesięcy, ale z 2-4tyg, może mniej, wszystko zależy jak tutaj wyjdziemy.
Dokładnie, to mnie zawsze fascynowało, specjalnie wykorzystam to co w mitach było do zrobienia zadań ciekawych ;)Cytuj:
I czy dobrym pomysłem by nie było zrobienia questów z mitów tibijskich? Np gread shield? Albo bazyliszek?
Albo jakiś inny sposób na zdobycie rarów np w jakiś ewentach. Np tylko 1 great axe na serwerze.
No to teraz moje 3 słowa :)
Radzę Ci zrobić expa 4 . Dlaczego ? Im wyższy exp , tym więcej osób zagra na twoim ots ,a to daje wiecej pieniązków na serwer :). Classic tibia stała rok (?) max lvl był około 120 ,więc myśle tutaj byłby max 150 .
Co do pacc płatnego ,hmm może wymyśl cos innego za sms. Może za przesłanie pieniądza jakieś itemki ,albo domek ,coś takiego aby gracz był zadowolony ,ale nie psuło gry dla innych.
Skille/m lvl sądze że powinny być przybliżone do classicy . Sądze ,że skille mogą być x4/a m lvl x2 wtedy żadna z postaci nie będzie pokrzywdzona.
Chętnie zagram i jeżeli twój serwer będzie stabilny (tzn. podobny do classicy,0 laggow itp) moge donacje pieniężną wysyłać.
Na koniec powiem tak ,narazie wstaw wyższe troszke raty (tak jak podałem) ,aby ludzie grali (jak da rade to daj stage exp np do 20 lvl),dobra reklama i można grać :)
x4 dla wielu to za dużo jak na ten klient tibii, który raczej powinien stanowić wyzwanie niż zabawkę do PvP
Na skille/mlvl to pisałem w poprzednim poście, ale jescze raz napiszę.
MANAFLUIDY BYŁY DROGIE I SŁABE. Przez co nie używano ich w dużych ilościach i szybkość zdobywania mlvl była zrównoważona w stosunku do umiejętności. Nie ma sensu dawać 2x niższego przyrostu mlvl od skilli.
Exp x4? Chyba kogoś pokiełbasiło ;o
Lvl by leciał zdecydowanie za szybko. Zapewne związane by to było z resetami charów. 3x jest wystarczający, a może nawet zbyt duży jak liczycie na "długoterminowy" serwer.
Pozostałe rate powinny być zdecydowanie jak na classictibii.
@bolek
Nie przesadzaj...
7,32=7dni
30/7 = to jest około 4x sms w ciągu miecha. co daje nam
4x 7,32 - 29.28 -podzielmy to na 3 około 9,76 zł-> dostajesz
Gra 100 osób all kupi pacc na miecha = 9,76*100 =976zł odjąc podatek vat 976-22%=około 761zł -300 za dedyka i masz 300 zł na równo...
więc nie czaje dlaczego mówisz że się nie opłaca przestań głupio mówić
a jak będzie grało więcej niż 100 osób to przecież sam widzisz ile zarobisz. I na prawde nie trzeba dedyka za 300 zł bo nie sądze że będzie grało tutaj 500 osób.
Exp 4x to jest bardzo dobre rozwiązanie... 3x to jest za mało! zrozumcie to w końcu że po tygodniu wam się odechce...
Chcecie tu grać czy katować chwile? i pójść na inny server?
Exp:4x
Skill:5x
Mlvl:2x
loot:1x
Te raty są najlepsze dla servera.. i gwarantuje ponad 200 osób...
Dobra, nie wiem kiedy dojdzie to do Waszej głowy, ale nie będe rezygnował z mojego serwera by mniej płacić i kupić nowy za 500zł na start bo instalacja, to nie jest tylko dla tibijskiego serwera, więc praktycznie wychodzi nawet mniej gdybym doliczył "zarobki" z tamtych rzeczy (które są cholernie niskie).
Aka Nons, nie przesadzasz, że to za drogo? Ja mówiłem o 10zł przelewem na miesiąc, a Ty o 7.32*4 = 29,28zł na miesiąc (co praktycznie równa się real PACC).
@bolek!
Ale ludzie może chcą płacić sms tyle?:) zresztą okej, 300 zł na dedyk spokojnie uzbierasz... I spokojnie uzbierasz też z 2-3 stówy+ na własne wydatki.
@HitEmHigh
dobra reklama i będzie miał-.-' Chyba że Ty jesteś jakiś niedowalony i nie wiesz co to.. A clasicalia nie miała ponad 200 os?;]
A Ty chcesz pograć trochę na tym serwie, czy po pewnym czasie narzekać jaki to hoster jest zły bo zrobił resa charów? Prędzej czy później będzie to nieuniknione.
I ten Twój 'śmieszny' przelicznik ;o
Człowieku jak myślisz, że na starcie serwer będzie miał 100 osób to rozpędź się i walnij głową w mur.
Bez urazy ale zacznijcie myśleć?
Ja z pewnością nie płaciłbym ~30 zł/mc. Chyba będę musiał pójść na psychologię bo nie rozumiem ludzi którzy wolą wydawać trzy razy wiecej bo nie chce im się na pocztę.
Dlaczego nie powinno się oddzielać szybkości mlvl/skill:
-przyśpieszaczem mlvl był manafluid który jest w czasach 7.4 nieefektywny oraz drogi. 100 gp za 20 do 100 many(średnio 50) to niezbyt dobra inwestycja. Przy runach koszta zwracały się w 1/3~1/2. Owszem były ringi ale i tak trzeba było poświęcić dużo czasu, a balans wychodził na 0. Dopiero na 7.6 umożliwiono szybkie bicie poziomu magicznego, a prędzej było to bardzo dobrze wyrównane.
Exp x 4 znowu spowodowałby zbyt szybkie wbijanie poziomu, dodatkowo serwer nie jest w stylu wbij lvl i idź na wojnę. Jak się ktoś idzie bić to wie, że sporo ryzykuje, dodatkowo jest adrenalinka jak ktoś ciebie pk-uje. Jak ktoś idzie na serwer pod starszy klient to raczej wie, że będzie to ciężka gra, jednak wbicie 50 lvl da większą satysfakcje niż wbicie 200 na innym ots czy 150 na rl.
no to może by każdy był zadowolony
exp x3.5
pacc 10zł przelewem lub 30 smsem i po sprawie
i tak na marginesie krew mnie zalewa jak widze psoty typu jak bedzie x3 to nikomu sie nie bedzie chcialo grać. Przecież na classictibii exp był x1.5 i ludziom się chciało grać i nie raz frekwencja dochodziła do 250 osób naraz
Ale Rysiek zrozum że inni maja sms za free lub sprzedają na innym ots.. lub czateria rlz... I jest to opłacane bardziej. no chyba że bolek po prostu nie umie zrobić skryptu. Zresztą w czym wam to przeszkadza?
Były by 2 opcje SMs i przelew. Może ktoś chce sprawdzić serva? zanim wyda 10 zł?;] lub po prostu chce pograć tydzień. A najlepsze jest to że ktoś chce mieć pacc'a na już a nie czekać 1-3 dni.
Edit : Soorki Rysiek;) poprawiłem.; ]
Rozwiązanie pt Pacc z SMS oraz przelewu nie jest takie głupie. Ja cię zrozumiałem, że chciałbyś tylko za SMS. Czasem człowiek nie zauważa oczywistości :P
A właśnie jak miałaby się kwestia z np zmianą płci? Byłaby to osobna opłata czy odjęcie dni z PACC jak to ma miejsce na rl?
@edit I proszę, pisz mój nick z wielkiej litery.
sprawdzić serva można na faccu, nie zapominajcie że jest to tibia 7.4 gdzie pacc nie był tak strasznie konieczny, że nie można się nigdzie ruszyć bez niego.
H levele na tej tibii często expiły na faccu na pohu, ofie, guardach, d lairach etc.
Tylko zrób mniejszy exp bo na Classicu to żal, dziennie z fb+tomb, można kilka lvli wbijać. Najlepiej x1.
Moim zdaniem nie warto już się spierać o to czy ma być x1, x3 czy x5 bo wiadomo każdy gracz jest inny i każdemu co innego się podoba. Niechaj Bolek zadecyduje jak będzie bo dalsze biadolenie na temat expa chyba już traci sens ;p
Zrób jakiś exp jaki będzie Ci pasował i nikomu nie mów jaki.
Będą grali nie patrząc na to :D
Jak nie wiesz jaki jest exp to gra Ci się dobrze.
Zmień exp za potwory jaki Ci się podoba powiedzmy, ustaw po swojemu takie rzeczy zamiast tych z rl tibii i wtedy będzie ciekawiej :)
Od nowa będzie można "odkryć" co ile expa daje, można zmienić loot żeby było jeszcze ciekawiej - bo tak wbić i wiedzieć wszystko to trochę nudne już, a z nowym rzeczami to wchodzisz, idziesz na demon skeletona a tam zupełnie inne rzeczy o.O aż chętka bierze na draga i gracz zostaje.
To tylko sugestia :D:D
Tak szczerze to jakbym robił serwer to zmieniłbym: exp potworom, loot, częstotliwość ataku potworków, atak broni, def armorów, szybkość dobierania się many/hp, szybkość gracza, częstość łamania się spearów, szybkość skili, ilość many za czary, skuteczność czarów itp :D
Szczerze? To myślę, że możemy lekko podwyższyć od Classictibii, a mianowicie:
Experience: x3 (na Classictibii było x2,5)
Skills : x2.5?? (jak dobrze pamiętam to Classictibia x2?)
Magic: Raczej tak samo jak wyżej?
Mana: j/w
Hp: j/w
Uwierzcie, nie mam problemu z niczym, ale po prostu ciężko mi myśleć, że ktoś płaciłby 30zł za PACC na 30dni na otsie, 10zł na 30dni to tak w sam raz, chociaż nie powiem, bo bez problemu mógłbym dodać ten SMS (ale oczywiście koszt 3x większy z racji oczywistych jak i podatkowych), dlatego można zrobić sms 30zł za 30dni, dla niekórych i np. 5 dni PACCa każdemu na start.
Przydałoby sie jeszcze napisać jakich błędów by unikać, tak jak Classictibia i ktoś wcześniej z fb 5x5.
#up
ops, pisałem posta jak napisałeś to ;(
No i czad. Śpiesz się ze startem, bo już mi się zaczyna nudzić a minęły dopiero dwa dni od wyłączenia classictibii :P
Sargeras@ takie kombinowanie z expem i lootem jest niebezpieczne, bo na rl tibii wszystko jest w miare wyważone, a jak się zacznie kręcić to może się okazać, że nagle cały serv chce expić tylko na ds'ach bo daja fajny loot ;p
Poza tym mi się bardziej widzi replika rl tibii z 2004 roku, a nie własny ots z innym expem lootem i tymi wszystkimi rzeczami co wypisałeś ;p
@Bolek
I takie staty jak podałeś mi się podobają, ciut większe niż na classicu. Miałem coś koło 36 msa i jedynym mankamentem była wolno rosnąca mana, przez co musiałem kilka h robić runy by poexpić choć trochę na tombie.
exp 3 już lepszy niż na classicalu ale nie dało by się go może do 3.5x zwiększyć?
i tak po za tym myślę że możliwość kupna pacc'a przez przelew jak i sms to bardzo dobra opcja
Jak dla mnie jeśli robić taki serv to tylko angielskojęzyczny z nastawieniem na szwedów itp. którzy płacą w euro i spokojnie mogliby pozwolić sobie na pacca.
I cene pacca bym zrobił z 5/10 euro na 3 miechy
Może na początek lepiej 5
Też myślę, że 3,5 nie jest za wysoki, a ciut szybciej będzie to leciało.