Czy ktos wie ile jest czesci questu na HotA i jak je wykonac????
Wlejajcie swoje posty na ten temat. Czekam plx.
Wersja do druku
Czy ktos wie ile jest czesci questu na HotA i jak je wykonac????
Wlejajcie swoje posty na ten temat. Czekam plx.
Hełm składa sie z 7 części, aby zdobyc poszczególne części nalezy zabic 7 faraonów zamieszkujących pradawne grobowce (Tomby) na ankrahmun, z kazdego faraona wypada jeden "pewny" przedmiot, są to : strzała, serce, kamień, złamany miecz, niebieska nutka, ...niepamietam reszty ;D
w każdym razie wchodząc z tym itemem do wyjscia jestes teleportowany do pokoju z sarkofagiem, w srodku sa części hełmu,
gdy uzbierasz 7 idziesz do Ósmego faraona, po zabiciu go przerchodzisz do pokoju z głowa demona na scianie, kładziesz 7 cześci na kapliczce i BUM ! Masz Hota , zeby mial 11 defa musisz co 30 minut zasilać go czerwona błyskotka ;)
@Above
Good, almost evrything.
Uzupelnie tylko ze:
Po wejsciu w tp prowadzacy do komnaty z HotA piece,
http://img85.imageshack.us/img85/5328/faraon6kg.jpg
"pewny" item znika.
Zamiast czerwonej blyskotki mozna wsadzic small diamond i tez bedzie git.
Hail!
O ile mi wiadomo to żeby miał 11 def. trzeba wsadzić small ruby (działa 30 minut) lub soul ruby (na stale) a small diamond nic ci nieda :PCytuj:
Vasylij napisał
ps. niewiem jak zdobyć soul ruby ale on istnieje, wzmianka jest w bibliotece w ank i nie tylko.
Pozdro
ale nie ma hyba soul rubby nie ma o nim na rzadnej stronie??
jest to chyba jeden z trudnieiszych questow tibi jak myslicie?
Takimi textami nic do tematu nie wnosisz... a w bibliotekach duzo pisze sam niektóre tlumacze =] ale nie zaprzeczam... "...Kto czyta nie błądzi..."Cytuj:
kolecc napisał
Żeby utworzyć HOTA trzeba znaleś 7 czesci ktore wypadają z faraonów 1 z 7 czesci w jednym faraonie.Wtedy trzeba znaleść ołtarz i tam kładziemy je i wtedy otrzymujemy Hota niepełnego i żeby byl pełny trzeba wstawić small ruby podobno trzeba soul ruby by był na zawsze.
ktos was widział soul ruby ? przecież to tylko legenda ....
Co do tego questu to jest to najtrudnieszy znany quest pod wzgledem fizycznym (czyli walki z potworkami).Jednak rozwiazanie solo takiego questu jak desert czy explorer socienty jest o wiele trudniejsze bo nie wystarczy lvl,trzeba myslec.
bosheCytuj:
dupal napisał
ale ty masz nasrane we łbie
i co ci to dało że se pojechałeś po wszystkich ,, członkach " swojej rodziny ?? Podnieciłeś sie ?? Myśle , że ty chyba se chciałes nabic posty , ale co to ma wnieśc do tematu to chyba tylko ty wiesz !!!
ale mniejsza z tym . Ja miałem HOTA uzupełniałem go small ruby co 30 min . A co soul ruby ( pewnie mi nie uwieżycie ) ale widziałem , tylko nie zrobiłem SS . Jak by sie komuś nudziło może napisac ( jestem na Harmoni postac ,, marcin dobry bohater " ) lub na Gygy - 7081011
Hota nikt nie wykonuje samemu zawsze w 3-4 osobwej ekipie , lecz kzdego faraona trzeba wtedy zabic 3-4 razy zeby kazdy mial item. Btw jezeli ja zabije 2x faraona to bede miec np. 2x strzale , serce itd.?
Zauwaz ze Hlv juz nawet we 3 nie gonia.Cytuj:
$oFc!K napisał
Powodem jest oplacalnosc.
Jezeli chodzi o itemki potrzebne do HotA piece to tak, za kazdym razem znajduje sie taki w ciele faraona.
desert quest solo? nub, plax? lol:PCytuj:
Manieklbl napisał
7 faraonow pilnuje go, w siedmiu tomb'ach.
soul ruby jest i to nie jest legenda ! na wiki chyba pisze że trzeba mieć soul ruby żeby był na zawsze 11 def
helm sklada sie z 7 czesci zato podobno klejnot sie zdobywa najtrudniej czesci te mozna zdobyc w tombach som tam takie coalbasiny na ktore kladzie sie scrab coiny i cie teleportuje do jakiegos pomiesczenia
Cytuj:
dupal napisał
szkoda słów na takich bezczelnych 10- letnich i poje****** dzieci
wez wyjdz i nie wracajCytuj:
dupal napisał
mam nadzieje ze modki nie spią -.-
@topic
ale gdzie mozna poczytac o tym soul ruby bo nie slyszalem o tym ;/
@kajtek553
Ty nup być. Ty nie umieć czytać ze zrozumieniem. Kurwa 4 osoby to są potrzebne na koniec żeby nagrode wziąć. A kurwa można samemu szukać po pustynią wskazówke do wykonania. Myslisz, że kurwa cipy podała jak wykonać i co potrzebne jest. Ludzie wsyzstko z książek wyczytali. I solo można znaleźć rozwiązanie i dopiero iść z qmplami. Dziecko neo plax?? Myślisz, że jak masz na stronce podany opis wykonania questu (dokładnie to końcówka questu) to już wielki boss jesteś i ciśniesz innym.
ja to sie nie znam na hota ale można kupić taniej jak ma arm:9 i przerobić go na arm:11 było by fajnie
Cytuj:
dupal napisał
Gdzie ty mieszkasz ??? :S
Warn for him PLAX
@TOPIC
Ale sluszalem ze jest tam jeszcze cos takiego ze osoba ktora zada najwiecej obrazen faraonowi , dostanie najwiecej w dupe od jakis tam wierzyczek :S
moze do tematu nic nie wnosze ale ludzie !
ciagle jest napisane w waszych postach : w bibliotekach PISZE . tralalala. na kartce PISZE.
czy wiecie ze popelniacie bledy ? uzywajcie formy jest napisane, bo ona jest poprawna
Czemu 7? Faraonow jest 8 ^.-
U jednego sie sklada ten helm? :>
Jest 8 Faraonow bo musisz zabic 8 zeby zlozyc czensici w 1 helm...
trzeba uzbierać 7 części.. :p
Sciema, wiezycki atakuja pierwszego kogo zobacza, nie przezucaja sie.Cytuj:
Dzięciołek napisał
Dupal czy jak ty tam regulaminu nie czytales?baardzo fajna wypowiedz.Życzymy takich wiecej...(ktory masz lv)?
Jak już pisałem wzmianka o soul ruby jest w bibliotece w ank, jak niemasz pacc to zobacz na tibiawilki i na biblioteki :PCytuj:
Adam Ziomek napisał
pozdro all
a tak wogule to ma ktos tego HoA ??
Chyba na Antice :D
Cytuj:
Manieklbl napisał
ojjj nie powiedziałbym że jest on najtrudniejszy... a demon helmet... annihilator?
Nikt nie ma HoA (Co to w ogole jest...?)Cytuj:
stal stalowa wola napisał
Ale za to wiele osob ma HotA..
Jego cena nie jest zbyt duza na strszych serwerach, na Securze czesto idzie po 150k
tylko ze jest tam bramka lvl od 5 lvl wiec nie wykonasz noob'ku bo masz za mały lvl :P
a ten hota to jest rozwiniecia dammaged helmet lub cos ??
a jesli nie to co to ten dammaged helmet (arm.5)
@up
http://static.erig.net/wiki/3/34/Damaged_Helmet.gif
Damaged helmet (Arm:5)
This item seems to be a singlepart of a bigger helmet.
Jest to hełm, który można nosic, jednak przy okazji jest to częśc Helmet of the Ancients.
http://static.erig.net/wiki/a/af/Hel...e_Ancients.gif <<< Przyjrzyjcie się, że wszystkie części są tu widoczne:
http://static.erig.net/wiki/8/80/Right_Horn.gifhttp://static.erig.net/wiki/e/e6/Left_Horn.gifhttp://static.erig.net/wiki/0/01/Helmet_Adornement.gifhttp://static.erig.net/wiki/4/4e/Helmet_Ornament.gifhttp://static.erig.net/wiki/c/c3/Helmet_Piece.gif + Gem holder, którego zdjęcia osobno nie znalazłem.
Od lewej odpowiednio:
Right Horn, Left Horn, Helmet Adornement, Helmet Ornament, Helmet Piece. Gem Holder to to kółeczko na "czole", do którego "wkłada" się small/soul ruby. No i oczywiście w/w damaged helmet.
skalda sie z 7 czesci !!
@up
A ile wymieniłem? Przeczytaj dokładnie mojego posta powyżej.
Wyjdz i nie wracajCytuj:
dupal napisał
a ha nie zapomnij zamkąc drzwi
ludzie jak mozna cos takiego napisac
szkoda mi go bo jak mozna byc takim debilem
nie nikt go nie ma mozna go dostac od gm za odkrycie ze jest on dostepny z questu (żart)Cytuj:
stal stalowa wola napisał
Jak myslicie czy quest ten jes trudniejszy od anni..?? ;P
taaa
ever~~ ma racje
7 czesci = siedem faraonow
maszynka do polaczenia ich = osmy faraon
:)
@tibiamax
Nie można tego jednoznacznie stwierdzic. W anni jest 6 demonów naraz, po drodze dragi, priestessy itp, a w HotA Quest trza zabic osiem faraonków, wg mnie jeden faraon ma siłę podobną do demonka, gdyż ma wieżyczki oraz summony i/lub nietypowe ataki.
Oba questy są bardzo trudne i nie należy ich porównywac, gdyż się bardzo różnią ; >
Pozdrawiam,
Kaito~
Zabijasz 7 faraonów-masz 7 części
8faraon- połaczenie (niepełne HOTA)
noob plx? bedziesz teraz sie chwalił kolegą ze wiesz o tym wszyskto?
a co do soul ruby to on istnieje... ale nawet dla anglików jest to trudne zeby go zdobyc(duzo czytania i gadania)
Wiesz, wcale ci nie zaprzeczam ale moglbys podpierac sie jakimis argumentami??Cytuj:
Isahias napisał
wszystko o HOTA masz na pisane w dziale QUESTY, po kolei dolkadnie opisane jak dojsc wysjc co zrobic i wogole, i juz nie trzezba nic tlumaczyc i dodawac.
Ech....ludzie widze że mało sie znacie na tibii..soul ruby jest dostępny....Tajfun Devilry ma hote na zawsze 11 arma..wiec jakos musial zdobyc sr...
@Yamaro
Zapewniam cie ze niektore farao sa o wiele silniejsze od demka jesli nie uzywasz wspomagaczy typu ss mr ea. Glownie chodzi o ss i o hity z lapy niewiele slabsze od bossow demkow. Wtajemniczeni wiedza o czym mowie.
NP :
105 kina bez dodatkow nie ma prawa pasc na hita od demka jest faraon ktory jak bedzie mial ten kina pecha moze dostac headshoota
co do soul ruby...czytalem ze mozna go zdobyc poswiecaja anihilation bear z anni..moz sie myle niewiem...juz dosc dawno to bylo i nie pamietam gdzie to znalazlem
Hehehe nom masz racje niektóre z faraonów są o wiele wiele silniejsze od demonów tak dla przykładu Mahrdis- może udeżyc combo grubo ponad 1300hp, z reszta spójrzcie na filmy z hota osobiście widziałem jak 130EK od full hp w jedną sekunde zobaczył deep reda.Cytuj:
Bolbochan napisał
__________________________________________________ _______
The man who was falling down and never heard about ground…
Czyli gdy sie idzie ekipą trzeba zabic tego faraona np 5 razy . Ale lipa