Zauwazyliscie, ze ludzie maja obsesje na punkcie dualizmu? Np taki paganini nazywany jest demonem, a dlaczego? Bo byl zajebisty.
Czy mozna wszystko zawrzec w systemie binarnym? Niby tak, ale moim zdaniem to nasze ograniczone ludzkie mozdzki probuja to sobie tak uproscic, choc mysle, ze w sumie jak cos sie dobrze rozumie to mozna wytlumaczyc to w prosty sposob, ale nie sadze, ze niektorzy sie zastanawiaja nad takimi rzeczemi xD co do binarnosci, czarno-bialej percepcji, tak/nie dialogu, to mysle, ze to za malo, stad dobrze ze mamy jezyk.
Do czego zmierzam, a kierunek wskazuje ostatnie uzyte powyzej slowo (jakby niepatrzec jezyk i slowo ladnie sie zazebiaja podczas mojej okreznej drogi do meritum)
Do tych, jesli mozna to tak nazwac, refleksji, sklonil mnie ten utwor, a bardziej komentarze pod
https://www.youtube.com/watch?v=jERz...YW5pbmmgBwE%3D
Dla mnie to nie jest demoniczne tylko pelne pasji, takiego zwierzecego zaciecia.
Moze tez czerwony obraz przedstawiajacy mozna by rzec czlowieka owladnietego graniem na skzypcach przywodzi na mysl wrota piekielne z biblii, ale czy bycie owladnietym pasja to od razu to samo co opentanie? no kurwa nie sondze.
A po prostu złe i to nie w sensie jakosci to są inne rzeczy, ktore sie niestety widzialo w internecie, a ktore czarek przeglada
Temat o dupie maryni :feelsokayman
PS imo w piekle wlasnie paradoksalnie by pizgało.
Edit: ludzie sie chyba boja pewnych odczuc