elo, po ostatniej aktualizacji przestał mi działać Tibiantis - loguję się, 2-3 kroki, lag i kick, nie da się dłużej niż 5 sekund wytrzymać bez kicka. Ma tak ktoś? Da się coś zmienić bez uprawnień admina?
Wersja do druku
elo, po ostatniej aktualizacji przestał mi działać Tibiantis - loguję się, 2-3 kroki, lag i kick, nie da się dłużej niż 5 sekund wytrzymać bez kicka. Ma tak ktoś? Da się coś zmienić bez uprawnień admina?
ale aktualizacji czego? bo w cliencie nic się nie zmieniło
to nie była żadna aktualizacja, po prostu ovh coś tam robi u siebie raz na jakiś czas i informują o ewentualnych problemach, które mogą wystąpić w tym czasie, a my to przekazujemy
to zwykły maintenance, nie sądzę żeby mogło to mieć jakikolwiek związek, zwłaszcza że nikt inny niczego nie zgłaszał, przyczyna najpewniej jest gdzieś u ciebie lub na twojej trasie
ok, rozumiem. masz może jakiś pomysł co może być powodem że tak to wygląda? po zalogowaniu się przejdę 4-5 kratek, lag, i po paru sekundach kick, można zalogować spowrotem i dalej to samo. a gdy próbuję odpalić jakiegoś cama z cam playera to pokazuje disconnect from serwer jakby nie było neta, pomimo że klient i tak loguje tak jak napisałem wyżej.
Ja miałem taki problem tylko, że ja nigdy nie szukam rozwiązania, a po prostu robię format. Windows najwidoczniej dograł sobie coś jego zdaniem bardzo ważnego, czego nie instaluje za każdym razem. Jeżeli jest to windows 10, to doinstaluj wszystkie aktualizacje. Jeżeli mi napiszesz, że jest wszystko up to date, to niestety nie mam pojęcia. Możesz spróbować przejść na internet z komórki albo zamienić z 5g na zwykły. Możesz również, co też pewnie zrobiłeś usunąć całkowicie tibiantisa z kompa i ściągnąć na świeżo. Usunąć pliki tymczasowe Win+R - %temp% i usun all.
Hotspocik bardzo możliwe, że usunie problem ale zapewne jesteś w pracy i potrzebujesz być podpięty tym od pracodawcy. ChatGPT wysrał mi takie coś do resetowania sieci:
Załącznik 386346
Jesli cam player ci wywala disconnecta i normalny klient kickuje po chwili to cos w systemie notorycznie blokuje ci port 7172, sprobuj tych komend które napisał kosiciel, ew. sprobuj zrobic drugi profil w windowsie i tam sprawdz