Bry,
Kto na polskim rynku ma najbogatszą ofertę jeśli chodzi o audiobooki? Generalnie interesuje mnie tylko literatura faktu, ale podejrzewam, że będę dzielił konto.
Wersja do druku
Bry,
Kto na polskim rynku ma najbogatszą ofertę jeśli chodzi o audiobooki? Generalnie interesuje mnie tylko literatura faktu, ale podejrzewam, że będę dzielił konto.
Korzystam z audioteki i storytel. Obie polecam.
audioteka robi robotę
swego czasu miałem też jakieś konto super max premium na empik i też było dużo fajnych audiobooków
podejrzewam, że audioteka uratowała mi już z raz życie bo odkąd słucham książek a nie jakichś piosenek z lat 90 powtarzanych w radiu co 29 minut to nie zasypiam za kierownicą :feelsokayman
Myślałem mocno nad bookbeatem, ale storytel ma przyjazny layout i fajnie cenowo wychodzi. Dzięki.
@edit
W sumie mam tam 7 dni próbnego to potem przeskoczę na audiotekę. Może źle to zrozumiałem, ale tam członkowstwo nie daje wam po prostu zniżek na książki? Czy to jest jak na storytel wszystko do słuchania bez limitu w jednej cenie?
Od 2-3 lat korzystam z legimi. Nowszych tytułów często brakuje przy premierach ale raczej szukam tych starszych. Bardzo możliwe, że w swojej bibliotece miejskiej masz abonament biblioteczny 1 rok za free.
A polecacie jakies fajne audiobooczki? Od siebie polecam po angielsku:
Po angielsku i polecam:
the road cormac mccarthy - po angielsu bardzo prostym językiem jest napisana
the martian - podobnie jak powyżej
Po polsku i polecam:
Rzeźnia numer pięć - Kurt Vonnegut
James Clavell - TajPan
Sapiens. Od zwierząt do bogów - polecam tylko sobie darmową część na youtube przesłuchać. Dalej to już lanie wody straszne
Janusz Głowacki - Fortymbras się upił
Przesłuchałem i nie polecam:
Neuromancer - grafomanskie gówno nic się nie da zrozumieć z tego xd
Lem - niezwyciężony - no niestety już 3 podejście chyba do lema i rozczarowanie. Pomimo tego że słuchowisko nawet dobrze zrealizowane i fajnie szczegółowe opisanie świata że można poczuć klimat scifi to dialogi i postacie 1/10.
Polecam/nie polecam:
Ślepnąc od świateł - serial lepszy bo pominęli te wszystkie "metafizyczne" wstawki które wypełniają 1/3 książki. Z drugiej strony jeszcze lepiej napisane postaci niż to co odegrali aktorzy i taki Dario mimo że super zagrany i będzie kultową rolą to dario w książce > dario w filmie
https://audioteka.com/pl/audiobook/w...cza-gieldowego
Najlepszy jaki w życiu słuchałem.
Limes Inferior od Zajdela fajna książka, audiobook OK.
Tylko polskich audiobooków jest w chuj mało i rzadko kiedy znajdę coś, co mnie ciekawi akurat
Noo niestety. A czy ktoś próbował jakiegoś softu co używa syntezatora mowy? Wiadomo że to nie będzie to samo ale z drugiej strony może idzie się przyzwyczaić. Np niewidzący lludzie z tego korzystają. Plusem by było na pewno to że można zwiększyć prędkość czytania pewnie z 3-5 krotnie.Cytuj:
"Tylko polskich audiobooków jest w chuj mało i rzadko kiedy znajdę coś, co mnie ciekawi akurat"
odświeżam, ma ktoś coś fajnego?