Elo, tak jak w tytule rozwalił mi się ząb, ten duży tak czytam że trzonowiec on się nazywa raczej myślę o implancie bo została go 1/6, na jakie koszty trzeba się szykować, jak to cenowo wygląda u was? Mamy tu stomatologa sadystę?
:cheems
Wersja do druku
Elo, tak jak w tytule rozwalił mi się ząb, ten duży tak czytam że trzonowiec on się nazywa raczej myślę o implancie bo została go 1/6, na jakie koszty trzeba się szykować, jak to cenowo wygląda u was? Mamy tu stomatologa sadystę?
:cheems
W ogóle tak z rok temu byłem u doktor stomatolog, robiła mi tego zęba miałem mieć kanałowe i odbudowę, po 2 wizycie baba mi powiedziała że by się przydał aparat ortodontyczny (miałem za dzieciaka btw), coś tam go odbudowała co prawda ale zrobiła plomby w międzyczasie w 2 innych przy jednej wizycie. Tamten został jeszcze stuwe jestem jej winny co prawda ale nie dostanie już tych pieniądzuw oszustka.. Kompletnie zapomniałem o tym wszystkim a z kilka miesięcy temu się rozjebał, nie miałem do tej pory czasu go ogarniać i stało się zostało go ciut, myślę wkręcony zrobić implant.
Tak to mniej więcej wygląda..
najtaniej chyba zostawić lej po bombie:polak
wczoraj sie orientowalem i jakos 3 kafle ale to trwa z pol roku cala operacja
pokaz fote to wycenie :pepezyd
jak juz na dc pisalem, musza ci wstawic implant jakis molibdenowy czy tytanowy w miejsce korzenia i to chyba kosztuje najwiecej, sama korona zeba, czyli ta czesc widoczna, ktora sie wkreca w ten implant w kosci to sa groszowe sprawy, wg stanu mojej wiedzy na dzien dzisiejszy to moze kosztowac 2-4k i kilka wizyt u doktura
od buta nikt ci nie wkreci zlotej sruby w kosc
ja bym ci to tłuczkiem raz dwa podleczył
za małe pieniądze
Ja mam do wstawienia 5 implantów i mnie to szczerze pierdoli także nie martw się jednym.
Tam gdzie ja chodzę to mi powiedzieli 8k za jeden implant także tego
Wolę o tym nie myśleć, bo mam dwie ósemki które rosną w poprzek xD
Ciesz się, że np w USA nie mieszkasz, tam zwykła plomba kosztuje minimum 600 dolarów
Średnio 5-6k. Jeżeli chcesz tanio to podbij do Piotra Trafidło ze stalowej woli. On chyba robi najtaniej w Polsce, około 3k.
Na NFZ sobie zrób
na nfz to najwyżej pavulonik.
No nie wiem, znam pare osób co sobie chwali plomby, przegląd itd. Nawet znieczulenie jest darmo i długo nie czekali