elo, czy pracodoawca moze nas "zmusic" do wziecia urlopu z 2k20 z racji tego ze farbyka smordu bedzie zamknieta?
oczywiscie zachodni kapital chca wyr00chac p00lacks i zamiast jkiegos postojowego to urlopik
??:hmm
Wersja do druku
elo, czy pracodoawca moze nas "zmusic" do wziecia urlopu z 2k20 z racji tego ze farbyka smordu bedzie zamknieta?
oczywiscie zachodni kapital chca wyr00chac p00lacks i zamiast jkiegos postojowego to urlopik
??:hmm
Biały miś dla dziewczyny, którą kocham i będę kochał wciąż
Lecz dziewczyna jest już z innym, a ja kocham i będę kochał wciąż
Nie moze cie na urlop wyjebac jesli tymczasowo zamyka zaklad takze kłóć się i dzwoń do pipu
Nie moze
Mozesz sie klocic, ale proponowalbym sie rozgladac za nowa robota po prostu bo zaden pracodawca nie jest w stanie teraz zamknac fabryki smrodu na 2 miesiace, a pozniej jeszcze pozwolic isc pracownikom na kolejny miesiac urlopu to chyba jasne xD Wiec albo pracownicy sie dostosuja do sytuacji i beda solidarni albo fabryka smrodu se zdechnie, a pracownicy zobacza swoj zalegly hajs co najwyzej w simsach w postaci simoleonuw pozdrawiam
Niezły Januszex Spółka Komandytowa xD
Wypierdalac na urlop, zamykamy firme
to znaczy zamykają ten smrud na 2 tyg no i prosze o wybeiranie urlopow, a ja sie pytam gdzie kurwa postojowe 80% obiecane, a lipcu nawet jak nigdzie nie pojade to wlalalbym lezeec na zielonej trawie i pic piwo a nie siedziec w tym korpo scierwie, aczkolwiek i tak zaraz bede szukac czegos innego
jezcze jedno,
jak mam 26 dni urlopu w skali roku, a adekwatnie do konca marca przysługuje mi wypracowany urlop za 3 miesaice takze jakies ~7dni, wiec chyba na tyle z dobrej mijej łaski moge wziac, nie usmiecha mi sie zapierdolci 15 dni robocznych bo jak sie anwet zwolnie to na koniec mi policza urlop wyrpacowany vs wybrany i jeszcze mi h00je nie zaplaca,=
p0laków to nawet trzeba jebać
mam nadzieję że pomogłe
:kappa
Niezly Januszex jak masz 15 typa na umowie 8kn / 14kb co daje ci 210k kosztu miesiecznie i z dnia na dzien przestajesz zarabiac, a nie jest w to wliczony leasing/kredyt na maszyny, wynajmy, kredyty itd. xD No, ale wiadomo kazdy zlodziej prywaciorz co miesiecznie zarobi 8 000 netto powinien miec zaoszczedzone 5 0000 000 funduszu kryzysowego bo go stac bo przeciez tyle zarabia.
I wyobrazam sobie co maja prawdziwe prywaciorze teraz gdzie ja na firmie mialem powiedzmy kosztu nwm. z 4 000 i zarobku 5 500, a w obecnej chwili kosztu bede mial 4 000, a zarobku 450 (i to jak mi zaplaca za sprzatanie pustego biura). xD
Jak nie masz alternatywy to rób wszystko, żeby utrzymać tą robotę. Tych co będą się buntować to zwolnią. PIPy itp działają podczas koniunktury.
połowa twojego urlopujest do dyspozycji pracodawcy i może cię wyslać na przymusowy urlop niektóre fabryki mają 2 tygodnie postoju w tym samym terminie każdego roku i co powiesz że kurwa nie chcesz i chuj i sam na 300 ludzi przyjdziesz do roboty? xD
Dobry znajomy buduje bloki, i ma tylko jedno zlecenie na nwm, jakoś rok bo jest podwykonawcą, rozliczany jest na podstawie transz za wykonany zakres prac. Miesięcznie płaci w granicach od 120 do 130 tysięcy złotych na wypłaty/zusy/podatki. Zarobek netto, przy takich budowach największy mu wychodzi po odebraniu całego bloku, ale zanim do tego dojdzie to z transz zostaje mu w granicach 10-15k netto. W tym oczywiście musi przeżyć, dokupić narzędzia, zapłacić ubezpieczenia za samochody, naprawić samochody, zatankować paliwo do nich itp. Czyli ogółem, żyje nie za bogato, oszczędności niby ma z poprzedniego rozliczenia całego bloku tj, w granicach 30-40 tysięcy.
Zamkną mu budowę na miesiąc, i typ budzi się z długami z których będzie 2 lata wychodził XDDDDDDDD
ale jebany prywaciarz NOWE BERLINGO WZIĄŁ W LEASING A NAM ŻAŁUJE SKURWYSYN