Kłaniam się,
Jeśli rzeczywiście przejdzie ustawa z 26 marca to filmy na YT będą zablokowane? Jestem na etapie nauki i korzystam z wielu materiałów na YT i zastawiam się, czy będzie trzeba ściągać na dysk. Ktoś coś wie konkretnego na ten temat?
Wersja do druku
Kłaniam się,
Jeśli rzeczywiście przejdzie ustawa z 26 marca to filmy na YT będą zablokowane? Jestem na etapie nauki i korzystam z wielu materiałów na YT i zastawiam się, czy będzie trzeba ściągać na dysk. Ktoś coś wie konkretnego na ten temat?
Jak to przeglosuja to nie bedzie internetu
Wszyscy wrócimy do czasów siedzenia na trzepaku i nikt już nie powie "kurła kiedyś to było"
Jak ktoś wie to proszę o tl;dr bo w sumie chuj wie
w skrócie chodzi o to żeby serwis był odpowiedzialny za łamanie praw autorskich, a nie jak jest to do tej pory, że odpowiedzialny jest użytkownik za to, co wrzuca do sieci
oznaczałoby to zakmnięcie wielu serwisów, których właściciele nie posiadają technologii i środków do wykrywania i usuwania materiałów łamiących prawa autorskie
uderzy to głównie w serwisy, których treść tworzą użytkownicy, a więc w pierwszej kolejności oberwą fora, w drugiej memy, w trzeciej strefy komentarzy w internecie
cała zmiana spowoduje, że monopoliści zostaną już naprawdę jedynym wyborem, bo tylko oni będą mogli sobie pozwolić na monitorowanie treści, przy okazji rykoszetem oberwie wolność słowa i swoboda wypowiedzi
sam internet zacznie przypominać telewizję, w której wszystko przechodzi przez cenzurę tych, którzy trzymają cały świat za mordę
Będzie trzeba na stałe przejść do deep webu.
W skrócie to nie my zniszczymy torga tylko torg zniszczy nas
nam akurat to moga chuja zrobic
jestesmy jak jebany titanic
niezatapialny kurwa
Dobra to pytanko bo to jest dyrektywa jakiejs spierdolonej UE, ktora i tak w ciagu max 10 lat sie rozkurwi wiadomo, a co jak mam firme/servery na jakichs zajebanych maledivach np w Szwajcarii? Chuja mi moga zrobic czy jak to dziala?
domeny na malediwach nie kupisz
Chodzi tez o to, ze jeżeli będziesz powoływał się na jakiekolwiek źródła, np napiszesz âna onecie napisali, ze na forum torf.pl jest tylko 1 uzyszkodnik, a tork w ogóle nie żyjeâ i nie wiem dasz jakieś screeny z oneta czy cos, to oni powiedzą kurwa wypierdlaaj prawa autorskie i se będą mogli pisać co chcą i nie będziesz mógł masakrować lewaków