Poturbował mi się ostatnio laptop lenovo y700 i odgięła mi się obudowa górnej klapy. W rogu dostało mi się powietrze. Da się to naprawić?
Wersja do druku
Poturbował mi się ostatnio laptop lenovo y700 i odgięła mi się obudowa górnej klapy. W rogu dostało mi się powietrze. Da się to naprawić?
Spróbuj wypompować.
czym wypompować? w dwóch serwisach mi powiedzieli że tego nie naprawią i że matryca do wymiany, ale nie wiem nawet czy to jest pod matrycą czy tylko między obudową a ekranem, ciężko mi powiedzieć, nie znam dokładnie budowy klapy jak to jest zrobione, mogę tylko tyle stwierdzić, że jak patrzę w tą szczelinę w obudowie odgiętej to widzę świecący się ekran i tyle
tak to wygląda
Załącznik 367398
Szczerze to myslalbym o rozwiązaniach związanych z różnica ciśnień, może jakieś próżniowe pierdolenie, bo to pewnie między warstwami ekranu no to hehe odkurzacze czy palcem raczej się nie uda. Chuj wie w sumie, ale według googli całkiem popularny problem, może znajdziesz coś sensownego
Temat posprzątany, kolejnych śmieszków nagradzam warnami.
@Pelikan ;
Nie do naprawienia w prosty sposób w domu, żaden serwis też się raczej tego nie podejmie. Tutaj nie ma nic między matrycą, a ekranem - to jeden sklejony element. Pozostaje wymiana całości lub szukanie hobbysty, ale i ten nie zagwarantuje naprawy.
A czy to nie jest przypadkiem anti glare filtr?
https://www.youtube.com/watch?v=0V7DPnFA8GM
Może być, najpierw było kilka mikrobąbelków, potem się zrobił ten duży i troszke się przesunął. Zamówię nową matrycę, tego lapka rozbiorę, jak uda się to bezinwazyjnie naprawić to nową odeślę. Zobaczę co tam się odkleiło.
Próbowałeś lekko uciskając ścierką z mikrofibry?
Mam podobnie, trzy bąbelki po lewej stronie na dole. Jak uciskam to rozchodzą się na boki. Mam nadzieję, że to się nie rozwinie ;/.
wlej tam kropelkę, tylko musisz to zrobić tak żeby nie miała kontaktu z powietrzem inaczej zrobi się matowa.
Widziałem kiedyś jak ludzie robili soczewki z kropelki.