Cześć,
Z jakiego oprogramowania do odtwarzania filmów na komputerze korzystacie i jaki uważacie za najlepszy?
Od wielu lat korzystam z VLC Media Player, jednak ostatnio mam z nim problemy. Może przez te lata powstała lepsza alternatywa?
Wersja do druku
Cześć,
Z jakiego oprogramowania do odtwarzania filmów na komputerze korzystacie i jaki uważacie za najlepszy?
Od wielu lat korzystam z VLC Media Player, jednak ostatnio mam z nim problemy. Może przez te lata powstała lepsza alternatywa?
potplayer
no tak, nieco ponad 2 lata po powstaniu VLC pojawił się mpc, 15 lat temu :p
a od biedy mplayer rok przed VLC
mało jest programów gorszych od VLC, takim najbardziej godnym wspomnienia o nim jest allplayer, cała reszta albo odtwarza lepiej, albo ma lepszy interfejs, albo jedno i drugie
Podbijam Mistrza, nic lepszego od PotPlayera nie znajdziesz. Zarówno jeśli chodzi o laika, jak i bardziej zaawansowanego użytkownika.
yep PotPlayer rządzi
Pobrałem PotPlayer oraz kodeki, które instalator zasugerował mi zainstalować i rzeczywiście z materiałami o wysokiej rozdzielczości radzi sobie zdecydowanie lepiej od VLC Media Player.
Zmieniłem konfigurację oraz poruszanie po menu zgodnie z własnymi preferencjami, jednak jednej konfiguracji nie jestem w stanie zlokalizować (o ile istnieje).
Czy można aktywować widoczność okna z zapytaniem o odtworzeniu materiału na ostatnio zakończonej pozycji?
Znalazłem opcję "Pamiętaj pozycję odtwarzania wideo" jednak w tym przypadku zawsze domyślnie będzie materiał wznawiany na ostatnio zakończonej pozycji.