Witam mam zamiar zainwestować pieniądze w dwa nowe mieszkania w Łodzi .Po to by je wynajmować i zarabiać na tym.To dobry pomysł?Jak uważacie?
Wersja do druku
Witam mam zamiar zainwestować pieniądze w dwa nowe mieszkania w Łodzi .Po to by je wynajmować i zarabiać na tym.To dobry pomysł?Jak uważacie?
@TrayMou ;
Tak. Pod warunkiem, ze Ci sie to oplaca.
Zajebisty
https://torg.pl/showthread.php?48215...poteczny/page4
Zalezy za ile, gdzie, jaki wklad wlasny. Ogólnie pomysl dobry ale nie podales żadnych szczegolow
ja z wynajmu swojego mieszkania w centrum wroclawia bylbym w stanie sie utrzymac we wschodniej azji
moge popierdolic swoja robote w kazdym momencie i wyjechac hodowac jedwabniki
wiec tak kurwa, pomysl jest doskonaly
Z Łodzi każdy spierdala, nie ma tam chyba jakichkolwiek znaczących uczelni, a co za tym idzie napływu studentów. Mam rodzinę w tym mieście, kilka razy tam byłem i to miasto jest tragiczne do życia moim zdaniem, nie wiem czy będziesz w stanie komuś wynająć nowe mieszkanie, weź w Warszawce sobie kup dwie kawalerki lepiej.
Studentów to tu akurat jest od zajebania, we wrześniu zaczyna się taki wyścig po mieszkania i pokoje, że można obserwować wszelkie takie grupy dla dobrej beki.
Ale ceny wynajmu są śmieszne w porównaniu do innych miast.
Ja teraz płacę 800zl za pokój w "apartamentowcu", wspólna kuchnia, łazienka moja osobna, w cenie wszystkie opłaty + szybki net i miejsce na parkingu - teren ogrodzony z bramą, monitorowany.
pamiętaj, że studenciaki lubią wykręcać numery, ale zazwyczaj płacą na czas(hajs od mame)
po drugie musisz rozeznać się komu wynajmujesz bo jakiś jebany budowlaniec raz się spóźniał z zapłatą u mojej matki, aż go wyjebała i później po obietnicach też nie płacił
może pójdziesz do sądu i odzyskasz, ale musisz się pierdolić z tym i tracić czas
najlepiej brać parki starszych, a najlepiej i to NAAAJAJLEPIEJ wojskowych
moim zdaniem lepiej jakiemuś młodemu małżeństwu na dłużej niż pierdolić się ze studentami co roku.
Spisz dobrą umowę i unikaj grup społecznych typu ludzie z dzieckiem bo jak ominiesz jeden z dwóch powyższych punktów to możesz mieć niespodziankę w postaci utrzymywania kogoś w twoim mieszkaniu i długo ci zajmie ich wyrzucenie
nie no najlepsze jest co czytałem na wykopie jak studenciak wymyślił sobie, że nie będzie płacił całej kwoty za wynajem bo go w weekend praktycznie nie ma XD
nie wiem czy to bait czy nie, ale wierze, że mogło tak być
jak to zara wszystko pierdolnie bo kryzys bedzie info 100%