-
Problem z padem PC
Witam!
Drodzy forumowicze, mam problem. A mianowicie, chodzi o to, że zrobiłem sobie reinstall fifki(wyłączała się w trakcie gry, co wkurzało) i wtedy zaczęły się problemy. Pad przestał działać jak należy (wcześniej śmigał, jest to pad podróbka z ps4) tzn. poprzestawiały się przyciski (np. klawisz podania, który służył do wyboru opcji zamienił się z klawiszem strzału, który służył do wycofywania się po menu). Próbowałem różnych sposobów jak zamiana klawiszy w ustawieniach gry, program x360ce, ściąganie plików buttondatasetup.ini oraz reinstalki gry ponownie i nic :( Nie mam już pomysłu jak temu zaradzić, dlatego proszę was forumowicze o pomoc! Z góry dzięki!
-
Może po prostu pad se zdedał? Sprawdzałeś czy w innych grach działa normalnie?
-
ale jak zdedał jak działa ty;lo przyciski są inaczej :P w innych grach śmiga
@edit;
Ok, część udało mi się załatwić, ale mam kolejny problem, a mianowicie lewa gałka przestawiła swoje działanie i teraz działa to w taki sposób że na odwrót jest góra, na odwrót jest dół. Po prostu jak chcę iść do góry piłkarzem to muszę wciskać gałkę tak jakbym szedł w dół, poruszanie się po menu to samo, ktoś wie jak mogę temu zaradzić?
-
Ja tam nie wiem ale jak nie znajdziesz odpowiedzi to sobie możesz przemapowac to autohotkeyem
-
Udało mi się uporać z tym problemem dzięki programowi x360ce, ale znowu mam problem z wykrywaniem podwójnych padów i podwójnym kliknięciem, jak temu zaradzić, przesuwa mi wszystko podwójnie, mam podłączone 2 pady, a wykrywa 4...
https://imgur.com/a/UEqeoYl
@Edit, problem solved, można zamknąć temat :)