moja piekne oczka sie jebio, zadne oprawki od okularow sie dla mn nie podobajo wiec mylalem zeby ogarnac sb soczewki. Korzysta ktos z was? Jak wrazenia? Ile placicie?
Wersja do druku
moja piekne oczka sie jebio, zadne oprawki od okularow sie dla mn nie podobajo wiec mylalem zeby ogarnac sb soczewki. Korzysta ktos z was? Jak wrazenia? Ile placicie?
http://allegro.pl/soflens-59-comfort...031188288.html
tu masz na 3 miesiące
noszę
spoko
jak znasz swoją wadę to nie, dobrze się raz na jakiś czas do okulisty wybrać, szczególnie w np. twoim przypadku tzn. 14 lat bo w okresie dojrzewania wady lubią się zmieniać, ale jeśli jesteś pewny co do wady to zamawiasz, zakładasz i git
no kurwa ale nie tylko wada sie liczy
przeciez musza ci zbadac dużość oka tzn. to
ustalenie dokładnej refrakcji oka
pomiar krzywizny rogówki
sprawdzenie przedniego odcinka oka
ocena wydzielania łez.
halunek kupi twoje soczewki dla mutantow zalozy i beda za duze ,wda mu sie infekcja i straci oczy i co
krutko
won do specjalisty ;] pozdrawiam
oko to oko nie wiem co ty pierdolisz, jak te wszystkie soczewki to się tylko wadą różnią, byłem ostatnio u optyka bo po pijaku zgubiłem jedną soczewke, a te z allegro mi sie skończyły i mu mówię że proszę soczewkę -3.5(mam dużą wadę) to wyjął z szuflady soczewkę 3.5 i mi i o żadne chujowizny mnie nie pytał
chyba że mnei trollujesz to spoko
no to powiem krutko popierdolona sprawa
a nagrasz poradnik dla torga jak zakladac i zdejmowac soczewki?
jest dobrze place prawie 300cbl co 3 miesiace na szczescie nie ze swoich hehe
ja se nosze markowe oksy i mam szkla na -2.0 to jak se kupie soczewki to tez na -2.0 czy mocniejsze pozdro
bo wiesz soczewki przylegaja do oka a oksy nie wiesz ocb
Są takie bletki ocb wiesz ocb ;p a soczewki takie jak okulary, kup se na próbę u optyka jednodniowe za 2 zllote i obczaj czy dasz rade żyć
peirdole nie chce mi sie
ale dzieki za pomoc
masz suba!
musisz poczekac na moje 2 pkt XDXDDCytuj:
Musisz rozdać trochę punktów reputacji innym forumowiczom zanim będziesz mógł przyznać je użytkownikowi Taidio ponownie.
Gdybym wiedział że masz limit to bym ci nie odpowiadał
z tego co pamietam to jest mozliwe ze bedziesz miec inne soczewki niz okulary xD umow sie na badanie i w ogole ja pierwsze soczewki na chyba 30dni mialem za free
2k18 a ludzie dalej maja wade wzroku xDD