Mam aktualnie monitor 21,5 cala i chciałbym dokupić drugi, tylko że większy, do używania ich jednocześnie
Czy to że będą różnych rozmiarów ma jakiekolwiek znaczenie dla komfortu użytkowania?
Wersja do druku
Mam aktualnie monitor 21,5 cala i chciałbym dokupić drugi, tylko że większy, do używania ich jednocześnie
Czy to że będą różnych rozmiarów ma jakiekolwiek znaczenie dla komfortu użytkowania?
jak sobie dobrze je ustawisz, to nie powinno
ja podłączam do lapka zewnętrzny, który mam powyżej, i jest git, z tym że jest akurat tylko minimalnie szerszy (za to inne proporcje i rozdzielczość)
ale wydaje mi się, że najważniejsze to ustawić żeby kursor równo przechodził i tyle
no i mieć je jakoś blisko siebie a nie kręcić głową dookoła
Jeśli mają tą samą rozdzielczość to z punktu widzenia komputera/systemu nie ma to najmniejszego znaczenia. Pozostają tylko kwestie preferencji. W przypadku różnych rozdzielczości na zrzutach ekranu będzie czarny pasek na jednostce z mniejszą rozdziałką + nie będzie dało się sklonować większego ekranu na mniejszy.
Jakbyś korzystał, to byś wiedział. ;) W dużym uproszczeniu Windows umożliwia wyświetlanie dokładnie tego samego na kilku ekranach. Ale muszą mieć identyczną rozdzielczość, więc jeśli nowy to np. 2K lub 4K, a dodatkowo korzystasz z telewizora lub drugiego monitora FHD, gdzie chciałbyś np. wyświetlać oglądany film lub rozgrywaną grę dla kogoś innego to konieczna będzie zmiana rozdzielczości na monitorze posiadającym większą z nich.
Jeden ustaw bliżej a drugi dalej - to jedyne co możesz zrobić.
dokupiłem benq gl2460 24'
okazalo sie ze z monitorem jest w pudelku tylko kabel d-sub, a na karcie graficznej nie mam takiego wejscia i musze kupic przejsciowke albo normalnie hdmi, ehh
ale jakos dziwnie jak sie spojrzy na biurko, mam nadzieje ze sie przyzwyczaje szybko ;d