Jezeli dostarcze jutro paczke w punkcie pickup dla dpd to czy paczka ma realne szanse dojsc przed swietami ?
I czy jezeli zamowilem kuriera z dhl czy nie bedzie problemu go odwolac ?
@Master ; @hucksteR ;
Wersja do druku
Nie
Czlowieku kłopot z dotarciem mógłbyś mieć wysyłając tydzień temu, a co dopiero teraz.
Od prawie 2 lat nie pracuje w firmie kurierskiej, ale jezeli nic sie nie zmienilo to zalezy od oddzialow. Np. w DPD wysylajac paczke ze Szczecina do Bielska masz spore szanse powodzenia (i na odwrot). Ale juz wysylajac z Bielska do Wroclawia moglbys sie jej spodziewac tak tydzien po swietach bo WRO chujowy oddzial i tam mieli zaleglosci na miesiac czasami xD Ale teraz jaki jest stan magazynow itd. to nie wiem, czasem wszystko idzie plynnie w jednej firmie, czasem sie zapierdoli jakas sortownia centralna i caly kraj jest ujebany i sa opoznienia, czasem pojedyncze oddzialy. Zeby tak na 100% odpowiedziec i dac Ci gwarancje, ze dojdzie etc. to ktos musialby czynnie pracowac w takiej firmie i byc na stanowisku minimum pozwalajacy miec jakas wiedze na temat sortowni i innych oddzialow.
Ja bym wyslal ups/dhl. DPD ma male magazyny i mega chujowe sortownie, a dopiero w przyszlym roku je beda wymieniac wiec strzelam, ze standardowo pozapychane.
A jakbys chcial to moge Ci zorganizowac express na ta paczuszke mozemy sie po kolezensku umowic na dobra stawke przed swietami 0.6 euro/km jak cos to pw xD
Ps.
Wiem ze @Gniewny ; tam pracuje gdzies jako magazynier jakis to moze doradzi w koncu wlasnorecznie te paczki przerzuca xD
to ciekawe ogólnie, bo wysłałem od zeszłego tygodnia prawie 40 paczek, wszystko DPD i najdłużej paka szła 2 dni robocze po odebraniu ode mnie :D
[QUOTE=Master;10080570]Od prawie 2 lat nie pracuje w firmie kurierskiej, ale jezeli nic sie nie zmienilo to zalezy od oddzialow. Np. w DPD wysylajac paczke ze Szczecina do Bielska masz spore szanse powodzenia (i na odwrot). Ale juz wysylajac z Bielska do Wroclawia moglbys sie jej spodziewac tak tydzien po swietach bo WRO chujowy oddzial i tam mieli zaleglosci na miesiac czasami xD Ale teraz jaki jest stan magazynow itd. to nie wiem, czasem wszystko idzie plynnie w jednej firmie, czasem sie zapierdoli jakas sortownia centralna i caly kraj jest ujebany i sa opoznienia, czasem pojedyncze oddzialy. Zeby tak na 100% odpowiedziec i dac Ci gwarancje, ze dojdzie etc. to ktos musialby czynnie pracowac w takiej firmie i byc na stanowisku minimum pozwalajacy miec jakas wiedze na temat sortowni i innych oddzialow.
Wrocław ogólnie jest chyba jakiś niedojebany pod względem paczek, nie tylko DPD. Jak coś zamawiałem/wysyłałem Pocztą Polską to potrafiło po tydzień leżeć na WER Wrocław.
No to chyba dobrze, moze cos sie pozmienialo, wymienili sortery i jest legitnie. Za moich czasow bywalo tak, ze fracht majacy przyjechac o 8 do oddzialu przyjezdzal o 13 na przyklad, a na sortowni lezalo po 10k paczek ( w skali kraju przy nwm 200k dziennie to moze malo, ale jednak jest to jakis procent opoznienia)
xD
Taniej by mi sie nie chcialo, tyle licze klientow po europie tak zazwyczaj 0.55 - 0.7 (chociaz wiadomo, ze w tym okresie to i czasami trzeba sie wyjebac po 1.20 za express) to co polaka obywatela EUROPY mam taniej niby lczyc pfff
ladunek z przed chwili klient placi 450 eur za trase 77km z DE71 do DE72 xD
to masz 5,84 eur za kilometr vanem
Ogolnie robisz tak
Wysylasz to dzis jak jutro nie dojdzie to normalnie zglaszasz na policje i ci to w zabkach przynosza imo najlepsze wyjscie @Yonash ; da info co i jak jbc