Hej słyszeliscie o tym że Morawiecki zostaje premierem ? O huj tu chodzi po co zmienjają Beate skoro w sondażach im rośnie ?
Wersja do druku
Hej słyszeliscie o tym że Morawiecki zostaje premierem ? O huj tu chodzi po co zmienjają Beate skoro w sondażach im rośnie ?
Jeszcze nie wiadomo czy będzie premierem. Na razie wiadomo tylko że Szydło złożyła rezygnację.
Faza numer dwa, Morawiecki to jeden z niewielu w rządzie który nie jest kojarzony negatywnie (w sumie obok takie ryje jak Macierewicz, Ziobro czy tfu Szyszko więc trudno z nimi przegrać).
No nie wiem, ja go raczej negatywnie kojarzę tylko ze glownie z takich memów
http://wolnosc24.pl/wp-content/uploa...nego-dlugu.jpg
Tak generalnie to komuś robi różnicę ta zmiana? I ma to jakies przyczyny poza wizerunkiem? Jakoś nie śledzę ostatnio
czy ja wiem czy negatywnie? jakas tam garstka, mysle ze dla ogolu spoleczenstwa to pozytywna postac, chuja tam sie znam ale jesli jakis gosc uszczelnia system podatkowy minimalizujac przy tym nieuczciwa konkurencje na rynku to zawsze plus
poza tym no to dzialanie czystko marketingowe
wyjebac szydlo ktora kojarzy sie tylko z pincet plus
przyznanie sie do bledu (tzn nie do konca bledu ale ludzie to tak odbiora i ludzie to doceniaja)
partia potrafi sie zmienic nie jest betonem (chociaz chuj ze jest)
nowa twarz to okazja do wyjebania kilku zle kojarzonych ministrow
Nie zawsze, bo w tym przypadku istnienie nieuczciwej konkurencji nie powodowało strat społecznych, a zysk. Ta nieuczciwa konkurencja, poprzez unikanie opodatkowania, ułatwiała konsumentom dostęp do towarów i usług faktycznie im potrzebnych. Teraz pewnej części owych świadczonych usług czy towarów jest mniej, za to w budżecie jest więcej pieniędzy. Pieniędzy, które nie zostaną wydane zgodnie z potrzebami konsumentów, ale gremium polityczno-urzędniczego, co w praktyce oznacza, że pieniądze te zostaną wydane w oderwaniu od realnych potrzeb uczestników polskiego rynku. To jest minus, a nie plus.
Istnieje całkiem prawdopodobna hipoteza, że jest to podyktowane koniecznością dogadania się z prezydentem, który w zamian za rekonstrukcję rządu i obsadzenie ministerstw ludźmi bardziej mu przychylnymi zgodzi się na proponowane przez PiS poprawki dot. reformy sądownictwa. Czyli: jest to zwykły deal polityczny mający odpowiednio podzielić wpływy w państwie.Cytuj:
Muminos napisał
@Filia the Dragon
Akurat Szyszko przepchnął jedyną sensowną ustawę. Potem niestety nowelizowaną.
dla mnie nawet moze byc premierem Exterius byleby nie odlaczyli mi internetu i niezamkneli biedronek takto wyjebane w to panstwo
odrazu do łagru bym cie wjebał i byś zarabiał na kromke chleba dziennie
W 2k17 są nadal ludzie, którzy wierzą w to że adrian ma cokolwiek do powiedzenia?
I tak w tej Polsce lepiej nie będzie ale może za rządu Morawieckiego będzie lepiej niż za rządu Beaty Szydło