-
Dotacje unijne
Od dłuższego czasu chodzi za mną pomysł, żeby złożyć wniosek o dotacje na rozwój firmy. Zajmuje się produkcją muzyki kilka lat, więc chciałem w końcu założyć firmę i zakupić lepszy sprzęt. Niestety studiuje w trybie dziennym realizację dźwięku, więc nie mogę być zarejestrowany jako bezrobotny, a żebym mógł złożyć taki wniosek muszę mieć taki status w UP. Stąd moje pytanie czy istnieją jakieś inne dotacje, które przysługują studentom w trybie dziennym?
-
Chwilę poszperałem i z tego co widzę w tym źródle jak i paru innych(by się upewnić przeczesałem trochę więcej tego) pojawia się wzmianka, że o dotacje mogą ubiegać się osoby do 25 roku życia, w tym studenci dzienni.
-
Jeśli chodzi o tę dotację z PUP, to niestety studenci odpadają. Nie zarejestrujesz się jako bezrobotny będąc studentem, a te dotacje są tylko dla bezrobotnych.
Niby jest wiele możliwości uzyskania różnych dotacji, ale ja jakoś nigdy nie znalazłem żadnych konkretów o innych przypadkach, niż ta dotacja z PUP, także nie nastawiałbym się zbyt optymistycznie. Ale może wystarczy poszukać głębiej? Kto wie...
-
Bezzwrotnych nie dostaniesz, jedynie pozyczki na 0% czy tam 0,5%