Problem z przelewem z karty kredytowej
Chłopaki, sprawa bardzo pilna, dlatego darujcie mi olanie działu finansów.
Kupiłem od człowieka na allegro skrzynię biegów do auta, płacąc przez PayU firmową kartą kredytową mojej mamy. Skrzynia jest już u mnie w aucie, ale sprzedawca nie mógł wypłacić kasy z PayU - pojawił się jakiś problem z niezgodnością imion podanych w kontach PayU i bankowym czy coś w ten deseń - w każdym razie kasa wróciła z powrotem do mojej mamy, automatycznie spłacając zadłużenie.
Teraz chcę te pieniądze jakoś mu z powrotem przesłać, niestety z racji tego, że jest to karta kredytowa firmowa, nie mogę wykonać z niej tradycyjnego przelewu - musi być to jakaś transakcja wykonana online lub tradycyjnie. Jest jakiś portal, na którym powiązanie konta z kontem bankowym trwa chwilę i mógłbym mu za coś "zapłacić" tą kartą? Bo jest niby PayPal, ale tam weryfikacja konta bankowego trwa dzień-dwa, a jemu pieniądze potrzebne są na jutro.
Poratujcie jakimś pomysłem, bo facet zamówił kilka gratów, za które jutro będzie musiał zapłacić tymi pieniędzmi ode mnie, a nie spodziewaliśmy się, że może być taki problem z ich przekazaniem.
Co robić?