Czy to ma sens? Czy dźwięk będzie lepszej jakości od zintegrowanej? Co polecacie do stowki?
@Przemo ;
Mialo byc karta dŹwiękowa USB poprawi ktos nazwe tematu?
Wersja do druku
Czy to ma sens? Czy dźwięk będzie lepszej jakości od zintegrowanej? Co polecacie do stowki?
@Przemo ;
Mialo byc karta dŹwiękowa USB poprawi ktos nazwe tematu?
do czego ci to potrzebne?
Ciężko będzie, coś sensownego (tj. lepszego od zintegrowanego układu dźwiękowego w płycie głównej) to wydatek 250~ złotych. NP. SMSL M2. Swoją drogą z jakimi słuchawkami/głośnikami chcesz to parować i na jakiej płycie głównej?
Edit
W sumie taniej będzie HiFiMAN HM-101, ale to nadal ponad 100 złotych no i jest trudno dostępny.
Bardziej bylo to pytanie poprzez ciekawość czy cos to zmienia podpiąć chciałem jakieś lepsze słuchawki:)
Jakość dźwięku czy się polepsza
@Przemo ;
mam pół roku kompa więc wychodzi na to, że to bez sensu ^^
Odpowiedź nie jest taka prosta. Jak masz starego kompa - tak, będzie skok jakości nawet w cenie około 100 złotych. Jak masz w miarę nowego kompa - nie, trzeba wyłożyć więcej pieniędzy (patrz propozycje wyżej). Zasadniczo mając mały budżet lepiej jednak kupić kartę wewnętrzną na PCI/PCI-E.
Kiedyś za 30zł można było dorwać bardzo dobrą zewnętrzną kartę A4tech bloody G480, nie wiem jak teraz. Jak za swoją cenę jest naprawdę świetna, lepsza od jakichś badziewnych integr - ja coprawda używam jej tylko jako interfejs do mikrofonu (który w tej cenie jest naprawdę świetny i zwykle miażdży to gówno w integrach)
No chyba że rozmawiamy o jakimś wyższym budżecie