Czy to normalne ,że mając odpalone 2 karty w chromie przeglądarka pożera mi 650mb ramu?
Wersja do druku
Czy to normalne ,że mając odpalone 2 karty w chromie przeglądarka pożera mi 650mb ramu?
Tak, od dawien dawna wiadomo, że chrome pożera ram jak pojebany.
Wciśnij shift+esc będąc w chromie i zobacz jaki proces zużywa ram. Może być jakaś wtyczka.
Jaka przegladarke zamiast Chroma lepiej, aby mniej ramu zzeralo
Ublock u mnie 62 mb.
Testował ktoś Vivaldi?
a po co? bezużyteczny fork chromium jak każdy inny
jak już musisz chromium to tylko chropera, bo ma interfejs elegancki, przystosowany do dotyku i jest oszczędna, a do tego ma nieco ogarnięty AA w stosunku do chroma, ale ogólnie dotyk to edge, reszta FF i spokój
650mb to jest tyle co nic, no chyba ze masz komputer z gowna i 2gb ramu
firefox po jakims czasie potrafi u mnie wciagac 2,5gb
opera ma wbudowane blokowanie reklam dzieki czemu dzieje sie to na poziomie przegladarki, a nie rozszerzenia, polecam :P
no nie wiem, edge na 1GB działa jak trzeba, FF na 2 nigdy nie narzekał @Mistrzu dragon ;
Edge potrafi się zaciąć bo uwaga za długi enkodowany svg w tle elementu xD
Ile się swojego czasu głowiłem dlaczego ta głupia przeglądarka się wiesza jak 2x rolką przekręcę (element był w stopce)
Firefox czasami jest upośledzony jeśli chodzi o renderowanie fontów grubości 300. Open Sans na tym wygląda jak gówno.
chyba 32bity na xp @zakius ;
sam system mi wciaga prawie 2gb
ogolnie chrome jezeli chodzi o szybkosc dzialania jest zajebioza ale personalizacja (a szczegolnie zalosny location bar) to firefox>gowno>chrome
w chromie (i wszystkich znanych mi forkach chromium) NIC nie da się zrobić, nawet vivaldi "nie możemy patrzeć co oni zrobili z naszą cudowną Operą więc ją odtworzymy" to ptasie gówno, a nie przeglądarka
jak się wyłączy kilka zbędnych rzeczy to daje radę 10CU, chociaż 8.1u był chyba najlżejszym używalnym w dzisiejszych czasach systemem