-
Wypozyczanie książek
Hej, chciałbym w koncu przesiasc sie z ebooków na klasyczne ksiazki. Nie chce jednak ich kupowac bo potem musialbym albo odsprzedawac albo wyjebac bo nie mam miejsca. Zalozylem sobie karte w najwiekszej bibliotece w miescie i CHUJ XD kazd ksiazka jaka mnie interesuej jest albo wypozyczona albo do czytania na miejscu. Jest jakis system/sposób zeby sprawdzc dostepnasc ksiazki w całym miescie? Jakis wspolny system bibliotek czy cos takiego
-
Zapytaj się w miejskiej bibliotece publicznej czy nie mają egzemplarza książki której szukasz dostępnej do wypożyczenia w innej filii miejskiej biblioteki publicznej. Kilka lat temu jak chciałem wypożyczyć książkę która była aktualnie wypożyczona to skierowali mnie na drugi koniec miasta gdzie była dostępna do wypożyczenia.
-
We Wro system jest połączony. Tzn. wpisujesz książkę jaką chcesz, i pokazuje ci czy jest dostępna i w jakiej fili, książki można też sobie rezerwować, fajna sprawa. Nic lepszego wymyślić się nie da.
-
Cytuj:
Halunek napisał
do czytania na miejscu.
Mein Kampf chciałeś przeczytać? ;d
-
na karcie powinieneś mieć strony www, i tam musi być jakaś elektryczna kartoteka.
-
albo dzwonisz do nich i sie pytasz :]