Dddj
Wersja do druku
Dddj
bah jest nielegalny w PL i można za to mieć wyrok (serio)
Dfr
Jeżeli takie sumy wypłaciłeś na swoje konto bankowe to możesz być pewien kontroli najpewniej na koniec okresu w którym się przedawnia możliwość kontroli (5 lat) a wtedy zapłacisz 70% podatku zapewne odsetki i inne pierdoły które Cie zrujnują plus wyrok jak ktoś wyżej wspomniał, słabo
(dodam jeszcze że w tym roku US mocno się uaktywniły)
Skks
Nie wiem jak z tego wyjść obronną ręką możesz liczyć na szczęście ale nie liczyłbym że przy takich kwotach się Tobą nikt nie zainteresuję znam przypadki ze swojego otoczenia że US upominał się o dużo mniejsze kwoty, najpierw dostaniesz wezwanie co to za kesz i czy zapłaciłeś podatek (np wypłata z innego Państwa) jak nie udowodnisz że zapłacone to 75% podatku od tej kwoty (własnie doczytałem że zwiększyli to z 70%). Generalnie słyszałem że najlepiej powiedzieć że hajs z dawania dupy (serio) wtedy unikniesz kary że wypłata z buka :P chyba że już mają opcykane te konta z nielegalnych buków to pozamiatane. Dziwne że nie wiedziałeś o tym :P ze skirlla można wypłacił kartą z bankomatu po co na konto kierowałeś ? :d
Poczytaj o tzw czynnym żalu i rozlicz te sumy (zapłać podatek) powiedz że się puszczałeś i załatwione (czynny żal to takie cuś że idziesz z podkulonym ogonem przepraszam za winy i płacisz grzecznie podatek przed ujawnieniem przez US wałka jak już ujawnią to elo) i zostaje Ci przebaczone
Bardzo mało prawdopodobne za duża suma, ziomeczka ostatnio o 600 EURO wezwali , mocno ostatnio sprawdzają trzeba załatać dziurę po 500+ :P
ile zarobiles lacznie odliczajac wszelki wlozony hajs w to i jak dlugo grasz i w co ?
szkoda ze to takie problematycze jak sie czlowiekowi poszczesci
Hmm ciekawe czy mnie za dupe złapią za 300 zł wypłacone..
Sam nie miałem wezwania ale słyszałem że jak powiesz że dałeś dupy to przejdzie xD autentyk bo co innego powiesz? Nawet jakby się mieli śmiać to niech leją tydzień byle kary nie było, pomyśl że musisz zabulić np 30k podatku tak o na już - nie masz? kogo to obchodzi komornik wpada i masz ciężki żywot, ja bym na Twoim miejscu zgłosił czynny żal zapłacił podatek i liczył na zamknięcie sprawy i spokojny sen, nie polecam tego zostawić czasem się człowiekowi wydaje że jego pewne sprawy nie dotyczą ale nie polecam takiego myślenia po 30k się zgłoszą najpewniej po 5 latach jak oprócz 75% podatku będzie do zapłaty to jeszcze odsetki za 5 lat zapłacisz w tył najlepszy biznes US
Z takiej kwoty się wyłgasz w razie czego nie przejmowałbym się
lepiej spierdalaj z kraju :D
To jest jednocześnie smutne i żenujące, do czego doprowadzają takie bandyckie ustawy jak hazardowa w tym kraju
Zależy jakie bank przekaże informacje do US , zapewne nr kont buków są im znane. Jak wykonałeś usługę to będą chcieli od Ciebie fakturę wystawioną kontrahentowi potwierdzającą wykonanie usługi, w polsce zrobili by jeszcze kontrole krzyżową czy to nie pusta FV - no i oczywiście jak usługa to VAT + dochodowy - a jebać to co tu dużo gadać mówisz że dałeś dupy i błagasz o przebaczenie
hazardowa to jedno nawet jakby jej nie było to musi wykazać skąd dostał 40k i dlaczego się nie rozliczył