-
Zgubiona paczka
Hej ,mam problem. Jakiś czas temu wysłałem paczkę międzynarodowa przez dpd. Paczkę odebrał kurier ,dał mi potwierdzenie odbioru i sobie poszedł. Paczka jednak nigdy nie dotarła więc zgłosiłem to do DPD. Teraz mam dwa problemy:
1.Dpd wysłało mi maila ,że chce bym wysłał im paragony i faktury na rzeczy ,które były w paczce,ja na większość tych rzeczy nie mam paragonów bo były to ciuchy i kto by trzymał paragon na każdą bluzkę czy spodnie zwłasza ,że było tego bardzo dużo
2. Przy odbiorze kurier powinien mi dac etykietę z kodem kreskowym i nr paczki ale zamiast tego dał mi wypełniony formularz dpd na odbiór paczki ,na którym nie ma nr paczki.Firma twierdzi ,że na taki kwit nie powinienem mu wydać paczki ale kiedy zamawiałem paczkę w instrukcji widniało tylko "przekaż paczkę kurierowi, kurier dostarczy formularz" wiec nie było uściślone jaki formularz ma mi dać.
Co w takim wypadku powinienem robić ,jak się ubiegać o zwrot kasy za zgubione rzeczy?
-
Do sądu z nimi! Niech bulo oszuści
-
jezeli cale postępowanie opisane jest jasno w regulaminie dot usługi (informacje o zwrocie kosztow zagubionej rzeczy po wykazaniu dowodu zakupu i o tym ze powinienes dostać formularz) to pewnie nic nie ugrasz, jak juz to bedzie to dobra ich wola, bo przecież równie dobrze mozesz zawyzyc wartość zawartości albo zgubic formularz i twierdzić ze go nie dostales.
-
Co do formularza, to kurier kiedy odbiera paczke skanuje go do systemu wiec gdyby mi go dal to byłby w systemie ,nie dał mi go dlatego też paczki nie ma w systemie,bląd po stronie kuriera ,że pojebał formularze przez co paczka zagineła, ja wysłałem im oczywiscie skan formularza ,który dostałem od kuriera ,jest tam podpis i opis paczki oraz adres
Anyway o 14 dziś napisali ,że "nie wiedzą gdzie jest paczka i żeby wyslać im opis i wygląd paczki" a po godz.17 paczka(z ponad miesięcznym opożnienie) do mnie dotarła
Nie zamierzam być cebula więc napiszę im maila ,że dziś dotarła do mnie
-
uzywasz internetu pewnie dzien w dzien i dalej nie podpatrzyles u kogos zdolniejszego jak sie stawia przecinki??
-
@up
czy w takim razie nie używanie internetu upoważnia do niepoprawnego stosowania znaków interpunkcyjnych? :D