witam,
mam do was prośbę o propozycję gier taktycznych FPS (multiplayer) + krótka opinia. Bardziej chodzi mi o gry gdzie jest silny nacisk na kooperację (np. Arma).
Wersja do druku
witam,
mam do was prośbę o propozycję gier taktycznych FPS (multiplayer) + krótka opinia. Bardziej chodzi mi o gry gdzie jest silny nacisk na kooperację (np. Arma).
Rainbow Six: Siege
Payday 2
project reality
nowy cod?
cs:go?
z singla warto polecic full spectrum warrior
a poza tym to posprawdzaj sobie po prostu tutaj:
http://www.gry-online.pl/encyklopedi...29&CZA=2&SOR=2
squad
Swat 4
overwatch?
Playerunknown Battlegrounds
polecam
Americas army: operations 2.x
W przeciwieństwie do innych gówien typu CS tutaj nie przełączasz się na nóż żeby biec szybciej i nie skaczesz na lewo i prawo ani nie starasz sie trafić przeciwnika z deagla w głowe przez ściane.
Gierka ma już sporo lat ale do tej pory w lepszego fpsa nie grałem. Bardzo taktyczna. Granaty mają tu o wiele większe znaczenie. Bo gdy w csie praktycznie nie mają znaczenia to tutaj jak wrzucasz granat do zamkniętego pomieszczenia to 98% szans że wszyscy dead. Jak flashbang to przynajmniej 30 sekund czarny ekran. Dymne jeszcze bardziej użyteczne, na niektórych mapach wręcz niezbędne. Do tego opcje typu gotowanie granatu żeby wybuchał jeszcze lecąc w powietrzu albo zaraz po wylądowaniu.
Tutaj w biegu celność bardzo spada, do tego bieg wpływa na oddech więc zaraz po sprincie są problemy z celowaniem. Sporo kampienia za osłonami, ognia zaporowego i raczej powolnego poruszania się. Do tego ogarnięci ludzie i możliwość zajebistego coopa przez komunikatory + wbudowany system komend radiowych w gierce.
Wolfenstein: Enemy Territory?
Zależy co OP ma na myśli mówiąc taktyczny FPS online, bo jeżeli chodzi o realizm itp jak w ARMA to polecanie CS:GO i innych tego typu tworów jest nie na miejscu, bo mimo, że taktyczne, to tak skrajnie uproszczone, że szkoda gadać.
Jeżeli w stylu army, to polece OP flashpoint i red orchestra. Stare, ale cholernie wciągające, online, i bardzo realistyczne. Osobiście po przesiadce z army czułem się super z realizmem tych gier.
zainteresowałem się ARMĄ III, własnie widziałem filmiki polskich klanów jak odgrywają różne scenariusze i misje.
Cytuj:
polecanie CS:GO i innych tego typu tworów jest nie na miejscu, bo mimo, że taktyczne, to tak skrajnie uproszczone
przypomniała mi się wypowiedź pewnego streamera i zagorzałego fana taktycznych shooterów, który wyraził opinie o CS'ie-> https://www.youtube.com/watch?v=8BxOoHPr9uYCytuj:
Tylko, że jakakolwiek taktyka zaczyna się dopiero na grze w klanach... I to też, na poziomie. Chyba, że "Chłopaki, paka na B" uważasz za taktykę :)