Siema. Nigdy nie byłem na Mazurach i tak sobie planuje w tym roku pojechać. Polecacie jakieś konkretne miejscowości z w miare nie drogim kwaterunkiem? Jakieś pensjonaty etc
Wersja do druku
Siema. Nigdy nie byłem na Mazurach i tak sobie planuje w tym roku pojechać. Polecacie jakieś konkretne miejscowości z w miare nie drogim kwaterunkiem? Jakieś pensjonaty etc
Wszędzie jest stosunkowo tanio, najdroższe z miast to chyba Mrągowo i Augustów ale ogółem można znaleźć fajne noclegi w przystępnej cenie a co do polecania to zależy czego szukasz, jak plaży na której będzie 50 osób i jakieś pomniejsze ciekawostki do zwiedzania to malutkie miejscowości a jak chcesz koncertów/festynów/klubów i innych pierdół a przy okazji jezior i plaż to właśnie Mrągowo, Augustów. Ja osobiście zawsze jeździłem na weekendy albo nawet na jeden dzień bo do Augustowa mam trochę ponad godzinę jazdy. Ale jak jeździliśmy na weekend to w najtańsze domki żeby napierdolić się jak księciunio a na drugi dzień poleżeć nad jeziorem.
Nie no, wole coś pozwiedzać czy cosik. Jakieś jeziorka itd
Do zwiedzania to jakiś Olsztyn, Elbląg czy Lidzbark (jeśli chodzi o takie zwiedzanie typu zabytki, budowle), a tak to Giżycko, bo masz zarówno wodę wokół, jak i miejsca, które można zobaczyć (twierdza, most obrotowy i jakieś muzeum jest). Pewnie jakieś Mikołajki, Mrągowo to w sumie imprezki, dużo miejsca na spacery, jest gdzie sobie przysiąść i wypić, zjeść, woda też jest.
Augustów to w sumie nie mazury i na dobrą sprawę to i tak nic tam nie ma. Pojechać do domku nad kanał się najebać czy popływać to owszem, można do Augustowa, ale tak poza tym to bieda.
to w sumie 100% racji, bo mazury poza dużą ilością wody, trawy, więc takiego rekreacyjno-refleksyjnego terenu nie mają nic do zaoferowania XD przyjechać sobie poleżeć nad wodą i się najebać
ogolnie nic tu ciekawego nie ma xD
Ryn, Kętrzyn, Mikołajki