...
Wersja do druku
...
Ja też mam tłuszcz na brzuchu, jakiś czas robiłem brzuszki i teraz pomimo bębna po napięciu mięśni coś tam nawet przebija. Z sześciopaka widać górę i trochę środek po bokach.
Wiem, że jakbym zrzucił te 5+kg to by było zajebiście widać, także polecam.
Ja bym nie robil, skoro jedyna aktywnosc to basen. Brzuch w wiekszej czesci sie robi w kuchni, pozniej trening oparty o ćwiczenia wielostawowe a na koncu brzuszki.
Pokaz to diete lepiej
Rób
Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
a moze zamiast brzuzków to moze lepiej jakis zwis i podciagnie nóg chociaz nie wiem jak to bedzie wygldac przy takiej wadze
Z doświadczenia powiem ze zawsze warto robić, poprawne ćwiczenie Ci nie zaszkodzi a w przyszłości bd miał podstawy na zrobienie czegoś więcej/efektywniejszych ćwiczeń.
Tak jak reszta - warto, nawet jakby pokazać Ci się mięsień spod brzuszka miał i za rok. Zawsze będą z tego profity, nie muszą być wizualne.
Tylko, że poza tymi Twoimi ćwiczeniami dodałbym coś na wzmocnienie głębszych mięśni, a przy okazji oddziałujących na brzuch, jak np. deseczka.
A może idź po prostu do trenera personalnego ogarniętego z okolicy?
Swoją drogą, żeby gubić kilogramy nie trzeba ćwiczyć, pytanie tylko jak twoje ciało będzie wyglądać później :)
...
zacznij od treningu siłowego jako podstawy podstaw, a później się martw o brzuch i jakieś baseny. Zacznij zdrowiej się odżywiać, napraw metabolizm, idź 3x na siłownie z jakimś prostym FBW i voila