Udało mi się zrobić skrypta który gra mia jakiś tam alarm kiedy wypadnie mi x item, ale czy można zrobić jeszcze tak żeby cavebot i targeting wyłączał się na ok. 3 sekundy po wydropieniu tego itemka?
Wersja do druku
Udało mi się zrobić skrypta który gra mia jakiś tam alarm kiedy wypadnie mi x item, ale czy można zrobić jeszcze tak żeby cavebot i targeting wyłączał się na ok. 3 sekundy po wydropieniu tego itemka?
Tak nie w temacie, ale moge zapytac na jakim 8.6 otsie grasz?
Vestia
Albo najlepiej żeby mi podnosił ten itemek, ale looting w cavebocie w elfie jest spierdolony troszke
musisz miec skrypt na otwieranie cial i skrypt na rpzenoszenie itemow z deda do bp bo na tej vesti nie dziala looting w elfie
Ale da radę skrypt żeby otwierał ciało tylko gdy wypadnie item x, podnosil go i przenosil do bp?
wrzuc skrypt na alarm to ci przerobie zeby sie zatrzymywal na x czasu
auto 100 if [$curmsg.isinfo && $curmsg.content ? 'hook'] playsound monster.wav
@Nextpro ; Takie coś używam. Chyba umiałbym zrobić żeby wyłączył się na stałe, ale na x czasu nie do końca wiem
auto 100 if [$curmsg.isinfo && $curmsg.content ? 'hook'] {playsound monster.wav | settargeting off | setcavebot off | wait 3000 | settargeting on | setcavebot on}
3000 to 3 sekundy, zmien na ile chcesz @Mega Filip ;
Jeszcze jedno. Umiałby ktoś napisać skrypta ktory otwiera leżące w pobliżu ciała i zbiera itemy? Mianowicie:
Lokalizuje ciało> idzie je otworzyć > czeka chwile aż inny skrypt przeniesie okreslone itemki do bp > lokalizuje nastepne cialo > idzie do niego > a to wszystko robi mniejwiecej na trasie cavebota