PANOWIE JAK JA TO MAM ZDAĆ?
Wersja do druku
PANOWIE JAK JA TO MAM ZDAĆ?
1.przychodzisz
2.zdane
??????????
przez cały okres edukacji przeczytałem dwie lektury, obie w gimnazjum
gdzie jest ten problem ze zdaniem matury bo ja go nie widzę
@Aureos ;
No ja tak samo, a trochę się obawiam o te motywy :/
A to nie chodzi nawet o to że nie przeczytalem, tylko nie wiem o nich nic. NIC . N-I-C
Nie musisz xd
Ale chodzi ci o ustna czy pisemna ?
Przychodzisz
Jak masz ćwierć mózgu to gratuluję zdania
Jak nie masz to dokończ sobie sam
Wiesz co, najbardziej ustna, ale jak się zastanowię, to pisemnej tez mogę się obawiać. No tutaj może napiszę o pozostałych spodziewanych wynikach:
CO NAJMNIEJ 80% na matmie, z angielskiego 90+, z roszerzonego angielskiego 75~. Tak, tak, wiem: "łee matura taka latwa", no ale uważam się za w miarę inteligentnego, także coś tam pomyśleć umiem.
Jak ten polski w ogóle ugryźć? Mam czytać streszczenia tych lektur, motywy, czy co? :v
Przeczytaj najważniejsze lektury z każdej epoki tzn streszczenia :P
No ale nie wiem, jak będę miał jakieś motywy literackie z pizdy, to co?
No to z lektur wnioskujesz np nie wiem trafi ci sie motyw miasta to szukasz w głowie lektur gdzie było coś o mieście np lalka/ zbrodnia i kara i tym tropem znając główne lektury powinieneś sobie dać radę
w zeszłym roku liczyliśmy pytania, przed wejściem do sali miałeś prawdopodobieństwo dostania trzech konkretnych pytań, wystaczyło poszukać do tego jakiegoś wiersza/obrazu i zdane... PW jak coś :D
Wlaśnie slyszalem o tym, ze mozna sobie obliczyc jakie bedziesz miał pytanie, slyszalem o stronie, czy coś.
Ja zdawałem w poprzednim roku właśnie poprzez doszukiwanie pytań po numerkach w internecie :D
Ogółem, ja z motywów gówno wiedziałem, a o lekturach miałem jakieś pojęcie ze streszczeń, a zdałem na 80%, easy.
Pro tip ode mnie: ogarnij "Dżumę" na dość dobry poziom, bo można tą lekturę dopasować do wielu motywów.
Mega filip zdawalem maure z polskiego na 96 % a nie przeczytalem zadnej lektury, jak chcesz znac szczegoly to pw