Siema, na karcie SD miałem zdjęcie dowodu osobistego z dwóch stron, sprzedawałem telefon razem z kartą, tak wiem głupi jestem, że nie sformatowałem karty bo zwyczajnie zapomniałem. Jest jakaś możliwość wzięcia na mnie kredytu itp?
Wersja do druku
Siema, na karcie SD miałem zdjęcie dowodu osobistego z dwóch stron, sprzedawałem telefon razem z kartą, tak wiem głupi jestem, że nie sformatowałem karty bo zwyczajnie zapomniałem. Jest jakaś możliwość wzięcia na mnie kredytu itp?
zeby miec pewnosc musialbym wiedziec jaki to dokladnie dowod
wrzuc jakies zdjecie
https://www.bik.pl/
wejdz, zarejestruj sie i zastrzez mozliwosc wziecia kredytu, z tego co sie orientuje jest mozliwosc zabezpieczenia sie przed taka sytuacja
Tak, zadzwon do banku. Zablokuj dowód. Pojdz do urzedu i powiedz, ze zgubilem. Dostaniesz nowy za darmo.
@Edit
"Pojdz do urzedu i powiedz, ze zgubiles" - tu mialem na mysli zlozenie wniosku o utrate, wydanie i zdjecie.
Chyba najlepiej wyrobic nowy, dzięki
z mojej wiedzy nie wezmą na Ciebie kredytu/pożyczki, no chyba że to jakaś 'mafia' i mają pracownika banku jako współpracownika,
protip,
polecam BIK alerty, jeśli jest zapytania o Ciebie w BIKu odrazu dostajesz smsa i maila.
biorąc pod uwagę, ze duża część nawet biku nie sprawdza to chuja ci takie alerty dadzą. Ostatnio w mbanku kredyt brałem to mimo alertów zadnej wiadomości nie dostałem, bik w ogóle o moim kredycie nic nie wie, bo nawet na swoim koncie w bik widzę, ze niby nie mam zadnych pożyczek ;)
W powaznym banku nikt nie zrobi na Ciebie zadnego kredytu, nie ma szans, ale w parabankach i chwilowkach jest to mozliwe.