-
wyczyszczenie kompa
Jest jakiś darmowy program, którym przeskanuję dokładnie kompa i wyjebię całe gówno jakie mi na nim zalega? Ciągle mi się jakieś strony startowe ustawiają, nie mogę ustawić firefoxa jako głównej przeglądarki, nie działa mi nawet jebany kalkulator windowsowy.
-
Nie wiem czy najlepszy, ale na "ej weś pomusz jakieś okienka wyskakujom i inna wyszukiwarka i wogule niedziała" zawsze znajomym wciskam to:
https://adwcleaner.pl/
i jak ręką odjął w 99% przypadków XD
-
Ja bym dodał jeszcze do przeskanowania kompa:
https://pl.malwarebytes.com/
-
-
No zajebisty ten adwcleaner. Znalazł 80 zagrożeń, kliknąłem, żeby wyjebał to wyskoczył komunikat, że zamknie wszystkie programy, no to ja OK i chuj, przestaje działać. I tak w kółko.
edit: o dobra, już działa, cośtam pousuwał
A co z kalkulatorem i zmianą przeglądarki. Kurwa dalej nie mogę zmienić przeglądarki na główną, w ustawieniach mam tylko pokazane IE i microsoft edge, reszty nawet nie ma. Kalkulatora też odpalić nie mogę, ale wcześniej też użyłem jakiegoś cleanera to może mi coś wyjebał z tym kalkulatorem związanego?
-
Nie ma nic lepszego niż format w takim przypadku. Jak system już jest "stary" to żaden program nie zrobi porządku w 100%
-
No właśnie chuj wie o co chodzi, bo laptop kupiony z 5 miesięcy temu a do tej pory ściągałem tylko to co konieczne i uważałem co i skąd. W ogóle nagle ostatnio coś zaczęło się dziać, a nic nie pobierałem także nie wiem o co chodzi. #lenovo
-
masz w podklejonym temacie instrukcję
chociaż jak nowoczesny system to najłatwiej refresh albo reset zrobić i tyle, a jak masz fajny obraz to i crapware producenta poleci (chociaż mało prawdopodobne, raczej masz obraz OEM, a nie gold)
-
W lenovo te ścierwa przymusowo zainstalowane przez producenta potrafią nabroić, wiem z własnego doświadczenia. Jakieś energy menagery czy narzędzia od grafiki. Także powtarzam - jeśli to jest jeszcze oryginalny system z którym go kupiłeś, to go wypierdol jak najszybciej i "kup" czystego windowsa ;)
-
Kurwa, skanowałem tymi programami co zalinkowaliście i po ponownym uruchomieniu nie mogę się na swoje konto zalogować, wszystkie pliki wpizdu teraz? Miałem tam dużo ważnych rzeczy.
#edit
Dobra po restarcie kompa wszystko wróciło do normy, ale jak windowsa zainstaluję od nowa, nawet 10 czystą to stracę gwarę chyba to lipa. Chociaż jak czytam o tym co ludzie piszą o serwisie to może tej gwary jednak nie szkoda?
-
System nie ma nic do gwarancji.
-
No to w takim razie na dniach zrzucę wszystko na pena i przeinstaluję system bez całego tego shitu od lenovo. Dzięki.