-
Tracking znajomych
Cześć potrzeba mi jest aplikacja typu Ala nawigacja w której mogę zobaczyć czy mój znajomy się porusza, stoi na mapie. Wiem że houngouts ma taką możliwość ale tam nie mogę zobaczyć jego ruchu oraz muszę cały czas prosić o udostępnienie lokalizacji. Android jak coś
-
dziewczyne chcesz sprawdzic?
-
najlepiej jeszcze jakby dalo sie wlamac do kamerki i zobaczyc co robi w danej chwili
-
Przepraszam, że tak nie jasno, zawsze tak piszę gdy jestem na telefonie. Sytuacja następująco się przedstawia, że mam znajomego który jedzie tym samym autobusem, ale on mieszka dalej. Wiadomo jak to autobusy się spóźniają, raz za szybko. Znajomy rano włączy tą aplikację (czyli dane pakietowe, gps). Wtedy jego położenie będzie wysyłane do internetu a ja z internetu (czyli aplikacji) pobieram jego lokalizację i na mapie (np. google) pokazuje mi gdzie on jest. Ta aplikacja by wysyłała np. co 5 sekund swoje położenie. Coś takiego podobno powstało/ lub ma powstać w komunikacji w Warszawie. Oczywiście ja mogę poprosić o położenie raz na jedną sesję. Myślałem że coś takiego powstało
-
nie slyszalem o takiej aplikacji, ale możesz wykorzystać aplikację trambus (nieco jakoś ponad połowa środków komunikacji ma gpsa)
-
Jest aplikacja ikol X - zobacz sobie. Za darmo masz informacje na żywo, gdzie jest dana osoba, za jakieś 8zł chyba masz historię jego podróży. Historia zapisuje się wtedy, gdy jest włączony przesył danych/wifi i GPS.