Witam jak podłączyć monitor do bazy jak wejście od monitora jest vga a w obudowie bazy mam dvi 2 kable od monitora są takie same vga
Wersja do druku
Witam jak podłączyć monitor do bazy jak wejście od monitora jest vga a w obudowie bazy mam dvi 2 kable od monitora są takie same vga
Musisz sie dowiedziec czy twoj komputer ma wejscie DVI-D czy DVI-I. Jesli masz DVI-I to wystarczy przejsciowka DVI-I -> VGA. Jesli masz tylko DVI-D to albo hdmi albo inny monitor.
http://support.nvidia.eu/hc/pl/artic...DVI-I-a-DVI-D-
DVi-D MAM TO ZA POMOCA HDMI SPROBOWAC ?podłączyłem hdmi i wyskakuje no signal detected
Skopiuje swoją odpowiedź z wiadomości prywatnej gdyby ktoś miał ten sam problem:
Co do No Signal - przełącz źródło w ustawieniach monitora z D-SUB na HDMI. Dostępne jest poprzez któryś z przycisków na samym monitorze.Cytuj:
Nie ma działających adapterów z HDMI na VGA bo pierwsze to sygnał cyfrowy, a drugie to analogowy. Są tylko aktywne konwentery, ale nie wszystkie działają, a te droższe i lepsze to koszt rzędu 200~ złotych. Kup po prostu kabel HDMI - to groszowe sprawy a zarówno MSI GTX 1050 Ti 4GT OC, jak i BenQ GW2270H posiadają wejście HDMI.