-
Pływanie rozciąganie
Kłaniam się. Słyszę często, że pływanie świetnie rozciąga i rozluźnia mięśnie. Jestem bardzo pospinany przez siłownię, a do tego rozciągam się na odwal się, bo po treningu zwyczajnie chce mi się rzygać i dyszeć jak pies. Jak pływać, żeby przynosiło to fajne efekty? Myślałem o godzinnym wypadzie 1-2 razy w tygodniu. Popływać jakąś żabą i połazić w wodzie do klaty.
-
Przede wszystkim, to jak bardzo Ci się nie chce, jak bardzo chce Ci się rzygać, to mimo wszystko rozciągaj się po treningu, bo bez tego to i tak będziesz, nawet z pływaniem, pospinany i nie przyniesie Ci to takiego efektu jaki byś miał gdybyś porządnie to robił.
Co do samego stylu pływania, tutaj nie mogę pomóc, bo się nie znam na pływaniu tak dobrze, natomiast mogę Ci powiedzieć z pełnym przekonaniem, że rozciąganie przed i po pływaniu jest jeszcze ważniejsze i potrzebniejsze i tego nie możesz zaniedbać, bo podczas pływania używasz naprawdę wiele mięśnie, często takich partii, których nie używasz na co dzień na siłowni i bez tego uzyskasz odwrotny efekt, zamiast być bardziej zrelaksowanym i rozluźnionym, to jeszcze bardziej się zniszczysz.
-
Zastanawiam się na kupnem okularów Cobra Ultra Arena miał ktoś już z nimi styczność ? Zastanawiam się nad tą gumą czy nie pęknie po kilku tygodniach użytkowania. Mało nie kosztują, a chciałbym żeby trochę posłużyły.