-
Wydruk książki z PDF
Drukował ktoś z was pojedynczy egzemplarz książki z PDF? Chciałbym sobie na urodziny zrobić prezent, nie lubię wydruku z ksero z bindowanie, bo to jest dość nietrwale. Nie zależy mi na jakości, może być nawet czarno-białe. Byle okładka była i klejone jak zwykła książka.
Pobralem 3-4 książki które chciałbym mieć w formie papierowej.
Jak znacie jakieś drukarnie online/stacjonarne dobre to proszę o info.
Pozdrawiam
-
Czyli pobrałeś książki w wersji elektronicznej i chcesz je mieć jako książki fizyczne? Ja czegoś nie rozumiem czy nie prościej byłoby kupić po prostu te książki w księgarni? Bo drukowanie będzie droższe niż sama książka.
-
no w takich internetowych drukarniach to się książki w ilościach 100+ drukuje i wtedy spoko, a jak ty chcesz pojedyncze sztuki to tak jak dzzej mowi drożej niż w ksiegarni
albo przez jakąś księgarnie online jak się nie chce z domu wychodzić no i pewnie jakieś rabaty znajdziesz to taniej nawet bdzie
-
A moze opraw to w ten sposob:
https://media.cylex.pl/companies/110...3850_large.jpg
Wpisz sobie w google oprawa pracy doktorskiej. Przy doktoracie juz powazniej to oprawiaja niz zwykle bindowanie.
Poszukaj jakiegos introligatora u siebie w miescie.
-
Książka na Amazon ponad 200$...ale to nie jest zły pomysł z tym pojawieniem jak praca wyżej ;)
-
-
-
w sumie sie nie dziwie że chcesz drukować jak 1k książka, ale obawiam się że z taką ilością stron i tym że chcesz mieć to w formacie książki to pareset zl za książke cie wyjdzie i tak, mogę się mylić, także niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu, ale jak patrzyłem po tych drukarniach internetowych to pojedynczych sztuk się ni chuja nie opłaca drukować -->http://www.qprint.com.pl/ksiazki/, wybrałem najtańsze opcje i 230 złotych wyszło, dla porównania przy zamówieniu 100 egzemplarzy było by to 18 złotych za książke
-
Mam chłopa który może mi bez koloru druk zrobić po 5gr/strona plus 2.5zl bindowanie jak zrobię większe zamówienie i chyba na to się zdecyduje. To sobie później ew ogarne jakieś lepsze opakowanie. A całości i tak na raz potrzebować nie będę.
Szkoda, że tyle sobie liczą za takie rzeczy. Można by bardzo tanio materiały sobie ogarniać.
-
nie wiem czy jest sens bawic sie w takie cos
uzywam zbindowanych ksiazek majacych dobre 10 lat i wszystko sie zajebiscie trzyma
-
no przy takiej ilości jak ty potrzebujesz to nikomu się nie będzie chciało tej maszyny ustawić dla paru złotych stąd te "kosmiczne" ceny, przy dużych ilościach to już cenowo wychodzi b.fajnie, porównywalnie albo nawet taniej od kser
a o jakimś kindlu nie myślałeś np?
-
jezeli ta ksiazke masz w formie tekstu ktory mozesz edytowac, a nie ze pdf zrobiony ze zkserowanych stron no to jak ladnie to wydrukujesz to oprawisz gdzies sobie i bedzie jak ksiazka