-
Jaki hosting?
Hej, jestem całkiem newbie jeżeli chodzi o sprawy domenowe i hostingowe.
Chcę sobie postawić jakąś tam stronkę(pod spodem będzie wordpress), załóżmy niech będzie jakiś blog tematyczny i teraz pytanie jaki hosting wybrać? Ktoś coś może polecić? Zależy na tym aby było w miarę tanio, bo traktuje to bardziej doświadczalnie i nie wiadomo ile będzie mi się chciało w coś takiego bawić.
Darmowe hostingi też odpadają.
-
Sam używam ovh.pl, polecam
Dużo ogarniać nie trzeba, łatwo we wszystkim się połapać, no i kontakt z nimi jest bardzo dobry
-
moze na poczatek po prostu https://wordpress.com? a jak ci podejdzie, to za $3 miesiecznie mozesz dodac wlasna domene i usunac wszystkie reklamy + dostajesz live support na czacie.
-
Zakupiłem OVH, teraz jeszcze takie pytanko, na stronie pojawia mi sie blad 'Erreur lors de la connexion à la base de données', czy to dlatego ze musze jakis tam czas odczekac czy cos jest nie tak?(zakupilem okolo 12;00)
na przykladowanazwadomeny.pl/wp-admin - tez wyskakuje ten blad
Mam cos gdzies aktywowac? Zielony w tym jestem jakby ktos cos wiedzial to dawac info ;p.
-
wklep to do google translate (albo zmien gdzies jezyk na angielski). wordpress nie moze sie polaczyc do bazy danych, wiec zapewne cos gdzies zle skonfigurowales. samo sie nie naprawi. enjoy, sa wygodniejsze rozwiazania niz self-hosting, w szczegolnosci dla zoltodzioba. :)
-
w wp-config.php w glownym katalogu wordpressa potrzebujesz wpisac poprawne dane dostepowe do bazy danych.
Jesli robiles z autoinstalatora, a chyba ovh taki ma to powinno dzialac bez problemu.
-
Zrobione, tak jak Bazan pisał. Temat do wywalenia i dzięki za odpowiedzi :)