Wie ktoś? Wchodzę w %appdata%\Tibia\Automap i wrzucam, ale nie działa :/ Dodam, że to są mapki, które mam skpiowane od x lat ze swojego folderu, ale gra była instalowana na nowym lapku.
Wersja do druku
Wie ktoś? Wchodzę w %appdata%\Tibia\Automap i wrzucam, ale nie działa :/ Dodam, że to są mapki, które mam skpiowane od x lat ze swojego folderu, ale gra była instalowana na nowym lapku.
Jeżeli chodzi o Tibie 10 to nie mam pojęcia czemu mapy nie chcą się władować, jeżeli chodzi o 11, to mapy są zawarte w folderze minimap w "%localappdata%\Tibia\packages\Tibia".
Mogę Ci doradzić jak nie działa skopiowanie skorzystanie ze strony tibiamaps.io (od jakiegoś czasu fansite) i w dziale downloadu można pobrać instalator map. Może to zadziała.
Następnie możesz spróbować zamienić je na swoje jeżeli będziesz chciał.
Dobra mam tibie 11, ale mapki w tym folderze są w png, a ja mam plik xxxxx.map i nie wiem co dalej.
#edit
Ok. Nie przeczytałem ze zrozumieniem, że instalator do 11 też zadziała, dzięki :)
Tak jak pisałem. Wydaje mi się, że jedynym wyjściem na Tibie 11 będzie ściągniecie mapek ze strony tibiamaps.io. Można pobrać instalatora plików, jak również spakowane mapy, gdzie samemu je trzeba wrzucić do danego folderu.
Chyba, że ktoś zna inny pomysł, mi tylko to przychodzi do głowy.