-
Booking - anulowanie
Hej
Ktoś się orientuje co się dzieje w przypadku kiedy zrobiłem rezerwacje bezzwrotną ale nie przyjadę i nie mam podpiętej do konta na booking żadnej karty kredytowej ani nawet debetowej? Nie mają jak ściągnąć kasy, czy są jakieś inne sposoby ścigania mnie lub ewentualnie zablokowania mi konta na booking? Generalnie zwrócę się z prośbą o anulowanie bezkosztowe, do wyjazdu jeszcze prawie miesiąc więc powinni bez problemu zaakceptować ale pytam na wszelki wypadek. Dzięki.
-
Pracuje w hotelu 3* i od razu Ci powiem, ze skoro nie podales zadnej karty to nawet nam sie nie wyswietla ze to rezerwacja bezzwrotna. Inna sprawa jesli podales, wtedy niektore hotele w momencie rezerwacji sciagaja hajs z konta i wtedy dopiero ja potwierdzaja.
U nas jest polityka, ze jesli nie ma pelnego oblozenia to nie pobieramy za niedojazd bez uprzedzenia. Tylko wciskamy na bookingu no show zeby prowizji zlodziejskiej 15% nie placic.
-
Ostatnie piec lat pracowalem z wszystkimi duzymi silnikami bookowania hoteli, wliczajac booking.com
Jezeli rezerwacja jest non refundable to musiales dokonac przedplaty.
Jesli nie dokonales przedplaty (czy nie podales karty) to po prostu anuluj darmowo rezerwacje.
-
nie do konca Haan, non ref z bookingu dziala na zasadzie podania nr karty w celu zagwarantowania(potwierdzenia) rezerwacji. Wtedy personel hotelu pobiera platnosc w momencie, kiedy taka rezerwacja spada z extranetu.
Tak jak Purek napisal - skoro nie podales namiarow na karte, to nie maja z czego pobrac tych pieniedzy. Napisz maila najlepiej, ze plany sie zmienily i nie przyjedziesz. W teorii i tak Ci gowno zrobia, bo co moga, jak nic nie mogą ;d a przynajmniej anuluja rezerwacje i sprzedadza ten pokoj komus innemu
@down:
w rzeczy samej, ale w dalszym ciagu moze sie nazywać non refem, a klienta obowiazywac nizsza cena z tego tytulu ;d z menu rezerwacji sie po prostu zglasza taki przypadek pod polem, gdzie powinien byc namiar na kk i wtedy bookin sie kontaktuje bezposrednio z klientem i ma 24h na dostarczenie prawidlowych danych
-
jesli nie podales numeru karty, nie dokonales platnosci w inny sposob to nie jest to rezerwacja non refundable bo nie ma czego refundowac
extranet nie ma tu nic do rzeczy
-
Dobra to już wszystko wiem, dzięki. Wziąłem bezzwrotną bo innej nie było. Chodzi o popularną miejscówkę narciarską więc spory tam mają przemiał ludzi. Największe obawy miałem przed tym, że mi booking mogą zablokować a jednak czasami korzystam więc byłoby szkoda.