Ogląda ktoś Tabu(taboo)? Dopiero są dwa odcinki i serial się rozkręca, to mnie zdążył już wciągnąć, fajny klimat i Hardy robi robotę.
http://www.filmweb.pl/serial/Tabu-2017-708201
Wersja do druku
Ogląda ktoś Tabu(taboo)? Dopiero są dwa odcinki i serial się rozkręca, to mnie zdążył już wciągnąć, fajny klimat i Hardy robi robotę.
http://www.filmweb.pl/serial/Tabu-2017-708201
nawet fajne, ale jak widze te mordy z gry o tron to troche sie odechciewa ogladac
mi też się spodobały, także póki co będę śledzić
hardy ogromną robotę robi, bardzo tego aktora lubię, wraz z gylenhaalem to chyba moi ulubieni aktorzy w tym momencie
Widzialem reklame tego na YT, ale cholernie nie lubie ogladac czegos raz/tydzien, wiec pewnie poczekam do konca sezonu. Ile ma byc odcinkow?
Tak samo jak poprzednicy, Tom Hardy kozak w tym serialu. Ma potencjal ale przez te 2 odcinki jeszcze żadna akcja się nie rozwineła (tylko trochę pod koniec drugiego odcinka), zobaczymy jak będzie dalej. No i wkurwiają te odpadki z gry o tron w obsadzie.
Fajny klimat, świetna gra Hardy'ego (w sumie to ze względu na niego zacząłem oglądać). Spoko historia, intrygi i prowadzenie fabuły, nic na siłę w sumie. Bohaterowie z Kompanii, siostra i jej facet dość irytujący, ale ogólnie dodają kolorytu całości i dobrze się dopasowują do roli Toma, który jest tu zimnym skurczybykiem. Szkoda, że tak mało odcinków ma być w 1 sezonie, ale w sumie jak dobrze to poprowadzą, to nawet lepiej.
Zabrałem się za ten serial głównie ze względu na Toma, którego bardzo lubię jako aktora. Co do samego serialu, produkcja bardzo przypadła mi do gustu, genialnie oddany klimat mrocznego XIX-wiecznego Londynu, który jak to ktoś ładnie ujął, jest tak gęsty, że można go kroić nożem, bardzo dobra muzyka, stroje oraz wręcz rewelacyjna charakteryzacja aktorów. Oczywiście język (jak na serial spod szyldu HBO przystało) jest ostry, brutalny i wulgarny - miodzio. Sama historia również jest ciekawa, nie poznajemy od razu wszystkiego w 1 odcinku, napięcie jest budowane stopniowo a odpowiedzi, które otrzymujemy często są niejednoznaczne. Zapewne nie każdemu przypadnie do gustu taka konstrukcja filmu, ale uważam, że produkcja na chwile obecną jest godna uwagi. Mam wielką nadzieję, że serial utrzyma swój poziom do samego końca i pod koniec nie będę srodze rozczarowany.
Całkiem przypadkiem trafiłem na ten serial. Raz już gdzieś nazwę Taboo widziałem i to co tam zobaczyłem totalnie mnie odrzuciło, potem zobaczyłem na okładce właśnie Toma. Musiałem ten serial pomylić z czymś innym, bo teraz serial z Tomem jest u mnie na pierwszym miejscu, klimat bije po twarzy, charakteryzacja i bohaterowie.
Co do odpadów z Gry o Tron to o kim mowa? Ja już zdążyłem zapomnieć kto tam grał :P
@Berry
Jest jeszcze Lucian Msamati (w serialu Gra o Tron grał Salladhor Saana). Jego nazwisko jest w obsadzie, jednak nie widzę nigdzie przypisanej roli. Być może pojawi się w najbliższych odcinkach.
http://pics.tinypic.pl/i/00866/0xmji25z6c5t.png
@edit
Według IMDb, będziemy mogli go zobaczyć od 5 odcinka a wcieli się w postać George'a Chichestera
http://pics.tinypic.pl/i/00867/1pb8cyh797xr.png
Nie rozumiem, az tak wysokiej oceny tego mini serialu 9.1/10 na imdb, gdzie vikingowie maja 8.7/10 albo gra o tron 9.5/10.
Serial jest do objerzenia ale takie mocne 7.5/10 to max. Jest tak naprawdę jedna interesująca postać James Delaney i NIKT inny. Nie ma żadnej innej ciekawej postaci w tym serialu.
Gdzie dla przykładu vikingowie Ivar, Ragnar(*),Floki, Egbert, Athelstan, Lagertha i wiele innych.
Król Game of Thrones jest prawie na równi z tym mini serialem ? WTF ???
Te rankingi można sobie wsadzić. Ocenę serialu zapewne podbija osoba Hardy'ego.
Poza tym, też co kto lubi. Mi się Vikingowie nie spodobali, GoT oglądam dalej, ale poziom spadł. Nie twierdzę, że serial jest lepszy niż Vikings czy GoT, ale jest dobry, ma swój klimat i zasługuje na wysoką ocenę.
Super serial polecam goraco 4 i 5 odcinek kozak na poczatku myslalem ze mi sie nie spodoba ale teraz nie moge sie doczekac kolejnych odcinkow :D