Cześć, szukam banku, który zaoferuje mi najlepszą ofertę kredytu 60,000pln. Ktoś coś brał bądź wie jaki bank aktualnie udziela na najlepszych warunkach?
Wersja do druku
Cześć, szukam banku, który zaoferuje mi najlepszą ofertę kredytu 60,000pln. Ktoś coś brał bądź wie jaki bank aktualnie udziela na najlepszych warunkach?
Przejdź sie po bankach bierz od nich oferty i negocjuj z innymi
U jakiś doradców typu openfinance masz możliwość porównania aktualnych ofert.
@Askarnoh Jest doradcą bankowym? w którymś banku i chyba on najlepiej będzie umiał zobrazować sytuację
Kredyt "mieszkaniowy" moze miec wiele postaci np: kredyt hipoteczny pod zakup, pod budowe, pozyczka hipoteczna, zastaw hipoteczny. Specjalizuje sie u nas w hipotekach i firmach wiec mozna pytac o wszystko.
Przy 60tys nie ma pola do negocjowania, oferty hipoteczne sa sztywno ustalane i na jasnych zasadach.
U mnie marza to 2,49% + obecny wibor 3m czyli 1,73% daje oprocentowanie na poziomie 4,22% chyba ze jestes klientem bzwbk to ugramy cos nizej.
Prowizja standard to 2,5% dla klienta zewn i 2% dla wewn - tu jest malutkie pole do negocjacji jak przyniesiesz oferte z innego banku.
Przychodzisz>dajesz zasw z pracy > wklepujemy cie w system> mowisz co chcesz> leci rzeczoznawca > podpisujesz umowe > notariusz/sad wpis do hipoteki > cieszysz sie kasa
To tak w skrocie bo jest to jeden z bardziej skomplikowanych produktów.
Jeśli powiesz ze daje brzydkie warunki bo gdzies nizej to sprawdz koszty dodatkowe, przy hipotece to ubezpieczenie i wizyty rzeczoznawcow.
U mnie rzeczoznawca tylko raz i platny 200zl (mieszkanie) 600zl (budowa). W innych bankach potrafa loic i kilka arzy rzeczoznawce po 500zl, dowalic ub na zycie i drogie ubezpieczenia nieruchomosci.
Pytajcie pytajcie ile sie da, chetnie opowiem tylko kiepsko z czasem bo za 5min zaczynam druga prace :D