Jakie według was są takie "must have" wtyczki?
Wersja do druku
Jakie według was są takie "must have" wtyczki?
Jetpack? Yoast Seo? Wordfence? Takie mi do głowy przychodzą z "must have".
Zadna nie jest must have.
Zalezy co potrzebujesz.
Jetpack niepotrzebny.
, yoast seo spoko, ale trzeba go jeszcze skonfigurowac.
Wordfence jest do niczego, nic nie chroni a sam ma znane dziury.
Wszelkie wtyczki do bezpieczenstwa nie maja sensu, to trzeba serwerowo zalatwiac.
Dla mnie must have to sierotki, admin menu editor, display widgets, advanced custom fields. Ale ja jestem developerem i robie strony spersonalizwane pod klienta, dlatego potrzebuje tych wtyczek.
must have to przede wszystkim musisz wiedzieć co chcesz osiągnąć
@Bazan ;
Na potrzeby początkującego blogera, co byś polecił w takim razie? ew. odeślij do paru poradników/artów na ten temat :)
W weekend pobawię się w tworzenie strony testowej żeby to wszystko posprawdzać, a później jak zdecyduję co chcę i jak to domena i hosting na forpsi.pl (bo polecacie).
http://wpzen.pl/ dla poczatkujacych blogerow jest spoko.
UpPrev moze ci sie przydac. Jakies powiazane artykuly, disqus / facebook comments zamiast oryginalnych.
Nie wiem co jest potrzebne blogerom. Ale nie patrz na wtyczki "co sie uzywa" tylko "co jest mi potrzebne". Im mniej tym lepiej, jakis lekki motyw, 2015 jest bardzo spoko dla mnie.
To oznacza jakieś nieudolne tłumaczenie :D
Generalnie, potrzebujesz mieć hosting i domenę. Jeśli hosting masz gdzieś indziej niż domenę, to musisz przekierować domenę na te serwery.
Musisz znać adres DNS twojego hostingu, gdzieś w pomocy znajdziesz takie adresy (2 lub 3 adresy).
Wtedy wchodzisz w ustawienia domeny i ustawisz im że mają kierować na dane DNSy (wpisujesz adresy z hostingu). Taka zmiana przekierowania może trwać do 48h, zazwyczaj około 3-8h.
Na hostingu musisz ustawić, że dana domena otwiera dany katalog na ftp.
Generalnie domene kierujesz na DNS hostingu, i hosting kierujesz na katalog.
Parse error: syntax error, unexpected '.', expecting end of file in /web/htdocs3/nazwacompl/home/www/wp-content/plugins/custom-css-editor/freshplugin.php on line 19
@Bazan ; @zakius ; @Decretis ;
Chciałem usunąć autora wpisu
Pobrałem CSS Custom
Wrzuciłem chyba w złe miejsce to:
.post-info span:first-child {
display: none;
}
I wyjebało mi stronę.. pomóżcie :(
Dobra, usunąłem plugin przez FileZille i działa
Zapewne wrzuciłeś to w kodzie PHP. Poza tym takie rzeczy jak usuwanie czy dodawannie czegokolwiek załatwia się funkcjami.
To znaczy?
To znaczy, że dzięki CSS możesz faktycznie ukryć to z widoku, ale autor czy cokolwiek tak ukryte nadal będzie w źródle strony, wyszukiwarkowe boty nadal będą to indeksowały. Aby usunąć coś tak, jakby tego nigdy nie było trzeba by napisać odpowiednią funkcję (wrzucić ją wraz z hookiem w parametr funkcji remove_filter) w pliku functions.php (oczywiście jeśli szablon nie obsługuje przełączników do wyświetlania/ukrywania danych informacji). A jeśli szablon nie posiada opcji pokazywania/ukrywania czegoś, to należałoby stworzyć szablon potomny i tam edytować plik functions.php, aby w razie aktualizacji nie cofnęło ci zmian... :D