Czy to możliwe jest to że Na nowym Laptopie z i3 jakieś tam Lenovo z51
ścinają się takie gry jak Stary NFS Most Wanted Czy wiedzmin? Dosłownie klatkuje i nie da się grać.?
Jakieś pomysły ?
Wersja do druku
Czy to możliwe jest to że Na nowym Laptopie z i3 jakieś tam Lenovo z51
ścinają się takie gry jak Stary NFS Most Wanted Czy wiedzmin? Dosłownie klatkuje i nie da się grać.?
Jakieś pomysły ?
skoro tego doswiadczyles to powiedzialbym ze jest to mozliwe
Może się przegrzewa? (czytaj ma problem z chłodzeniem).
nawet na integrze nowych u3 powinno to jakoś chodzić (mw przynajmniej, wiedźmak pierwszy już niebardzo), może być kwestia profilu zasilania
ale weź sypnij dokładnym modelem/pełną specyfikacją
Kiedyś na starych AMD był taki problem i rozwiązaniem było przypisanie do gry tylko jednego rdzenia procesora. Być może tutaj jest podobnie
Może zmień w energy manager wydajność na najwyższą i ustaw priorytet gry na wysoki
Może ma dwie karty graficzne w środku i domyślnie odpala na tej kiepskiej.
Jutro będę miał specyfikacje bo w pracy zostawiłem. Dałem opcie zasilania wszystko na wydajność i na kablu i na bateri zresztą na podłączonym do parądu nie ma efektów. Ścina się fest. A NFS potrzebuje 250 MB grafiki a tam jakiś Radeon 2GB jest.... Więc dziwi mnie to
Proszę: Z51-70
Temperatury:
zformatuj komputer i zainstaluj wszystkie sterowniki polecam.
Jak to jest oryginalnie z sterownikami odrazu
Nie wykrwywa ci karty radeon i leci na procesorze. Dlatego scina. Zainstaluj sterownik od Radeona ze strony producenta. Pozniej jak zainstalujesz to ppm na pulpit i kliknij w przelaczanie grafiki czy cos takiego. Tam wybierasz ze gra ma korzystac z karty wysokiej wydajnosci.