Witam.
Telefon nie miał apek przeciwkradzieżowych. Da się go jakoś znaleźć? Ojciec korzystał z map google. Danych konta chyba nie synchronizował.
Wersja do druku
Witam.
Telefon nie miał apek przeciwkradzieżowych. Da się go jakoś znaleźć? Ojciec korzystał z map google. Danych konta chyba nie synchronizował.
Teraz wszystkie karty sim są rejestrowane wiec nie blokuj imei'a i zgłoś na policję kradzież i oni powinni wiedzieć kiedy ktoś go odpali
dam, myślałem że już nie kradną telefonów w dzisiejszych czasach xD
o tym pierdole błaźnie jebany ze oni widza jaka karta sim jest włożona do telefonu o danym numerze imei w momencie kiedy ktoś go użyje a motyw z rejestracja kart sim ulatwia sprawę, rozumiesz juz?
Kiedy ktoś sprzeda ten telefon albo zacznie używać na nowej karcie latwiej znaleźć delikwenta heeee?
Nadal to nie ma nic wspolnego z karta sim BLAZNIE! Masz pudelko idziesz na policje i mowisz, ze skradziono Ci telefon o takim numerze imei.
Karte sim rejestrujesz na siebie, a nie na telefon...
@Edit
Chyba, ze teraz jest jakas nowa technologia o ktorej nie wiem, ze namierzaja telefon i pokazuje Ci jaka karta sim jest wlozona w co watpie.
Zaraz sie zesram xDDD
Rozumiesz ze bez rejestracji karty sim byloby trudniej znaleźć typa który korzysta z tego telefonu? Teraz przy rejestracji karty sim musisz podać dane, długość buta, fiuta i znalezienie takiego gościa to jakies 20 sekund
kwestia tego ze jak zablokujesz imei to telefon będzie bezużyteczny
Trudniej znalezc typa? XDDDDDDDDDDD
Polecam:
http://allegro.pl/zloty-numer-play-8...638226017.html
Wiesz jak w Polsce znajduje sie kradzione telefony?
Albo policja kontroluje delikwentow i znajduje kradziony telefon albo sprawdzaja lombardy pod tym wzgledem, a zaden lombard prawie juz nie bierze telefonow bez pudelka wiec Twoj znajomy mial farta.
Nadal nie rozumiem jak karta sim moze wysylac sygnal z jakiego telefonu aktualnie korzysta. Czy ktos moze mnie oswiecic?
@Edit
Jest jeszcze trzecia opcja znalezienia telefonu, ale musisz byc zarejestrowany w google play.
@Alve ; przy logowaniu do stacji bazowej wysyła IMEI
Dobra to się podłączę pod temat
Kupiłem sobie ostatnio samsunga edge i co mam tam odpalić bym wrazie zgubienia / kradzieży go mogłbym go namierzyć ?
@Alve ; łączność komórkową
na podstawie danych z kilku stacji, do których jest podłączony telefon da się jako-tako ustalić pozycję, ale takie przejęcie przez policję jest mimo wszystko mało prawdopodobne, chyba że akurat na wskazanym obszarze mają jakiegoś znajomego