-
Problem z firefoxem
Siema, od dwóch dni męczę się z firefoxem, działa baaaardzo wolno, sam otwiera jakieś podejrzane strony, w jakąkolwiek stronę nie wejdę to u góry jest komunikat, że ta strona spowalnia działanie przeglądarki. Odświeżałem kilka razy i nic to nie dało, usunąłem historię i ciasteczka nadal nic, skanowałem programami typu malware i niby coś znajdowało ale po usunięciu tych niby infekcji nadal to samo, jedyne czego nie próbowałem to reinstalacja, ponieważ boję się utraty haseł i zakładek, co proponujecie?
-
adw cleaner, cc cleaner, malwarebytes było?
-
zrob sobie backup zakladek czy czegotam i wywal wszystkie tempy z mozilla, mi po jakims czasie tak zwolnil ze zacinal filmy w 480p (reinstall nic nie dal, dopiero wyjebanie tempow dalo mu drugie zycie)
-
jak usunąć tempy? @Mistrzu dragon ;
-
adw cleaner, cc cleaner, malwarebytes wszsytko to było. Filmy na YT tak się tną, że nie można nic obejrzeć, no właśnie jak usunąć tempy?
EDIT: Przeinstalowałem i chodzi lepiej ale reklamy ciągle są, gdzie mam wkleić plik z hasłami?
-
a ja polecam zajrzeć do przyklejonego tematu, nie bez powodu on powstał
-
@Aver ;
%appdata% w uruchom (albo C:\Users\User\AppData\Roaming) i usun folder mozilla
-
tam jest cały profil, hasła, zakładki, historia
ale nie cały kesz, bo część jest w local
-
mozliwe, ale z tego co pamietam jeden folder usuwalem tylko żeby śmigał jak nowy
-
Zrobiłem wszystko co polecacie, te dwa programy wykryły łącznie ponad 30 zagrożeń, dużo plików CC usunął i później ten folder z Firefoxa poszedł do kosza.
Rzeczywiście pomogło, teraz nie wywala mi przeglądarki przy paru kartach.