Hej.
Czy life leech z imbuing broni działa także z czarow obszarowych czy tylko z ataków z łapy?
Wersja do druku
Hej.
Czy life leech z imbuing broni działa także z czarow obszarowych czy tylko z ataków z łapy?
na pewno jak wprowadzili działał na wszystko, chcieli coś nerfić na aoe, ale toritocipsoft także nom... nie widziałem w newsie uodatowym żeby to zmienili
editcoś jednak zmieniliCytuj:
The AoE behaviour of leeching effects was changed due to feedback during the test. Edited since it was changed again during the test: Based on the feedback after the recent changes, we decided to alter the effects in case of AoE attacks. You will now receive a fixed amount of life/mana in addition to the current reduced amount, directly related to the number of creatures in the area of effect.
ktoś pisał, że zmienili i wzór sumę zadanego dmg w danej turze dzieli się przez ilość mobów i dopiero od tego się oblicza leech, czyli tak jakbyśmy bili single moba ale aż nie chce mi się w to wierzyć bo straszny badziew by z tego był w takim przypadku
IMO rozsądnie to w rito gems wymyślili, że AOE daje łącznie 1/3 zadanych obrażeń jako bazę (chociaż wtedy jak trafisz 1-2 cele to tracisz, może to by warto jakoś zbuffować)
no ale mniejsza, cipsoft to cipsoft, kolejny fix tego powinien się pojawić przed trzydziestoleciem gierki xD
zrobiłem sobie najmniejszym kosztem 5% hp leecha... wydałem 70k na to gówno i leczy mnie od 15-20hp niezależnie czy klepie 3 valkirie czy 10 glooth banditów xD średni hit z gfb ~200
ja podziękuję za takie coś, jedynie chyba yala maska opłaca się zrobić co by +6 do mlvla było
ochujeli z radości? takie zajebiste nasycenie a gówno daje lepiej jebnąć exure, więcej hp da
mana leech działa tak samo ?
Zapewne tak
o kurwa xDDD
cipsofty widzę w formie xDDD
no ale hp leech na drugim poziomie to już 10% i możesz to wsadzić do np. tarczy i wanda, czyli razem masz 20%, do tego drugi poziom mana leech też do dwóch itemów, czyli 10% łącznie więc z każdego hita po 200 dostajesz 40hp i 20mp, do tego możesz wziąć krytyka i co dziesiąty hit walisz za 250 zamiast 200, mlv też gdzieś tam jeszcze wciśniesz, na pewno pozwoli to dłużej posiedzieć na spocie bo 40hp i 20mp co 2 sekundy bicia to nie taka bieda?
no ale jak ogladalem filmik gdzie gosc klatowal 4 demony bil w nie na przemian ava, gran frigo hury i ue i mana zmaiast spadac mu urosla z 2 do 5k przez ten czas to bylo chore, nie moze byc czegos takiego
był może gdziś na tibia.com poruszany temat "wolnych slotów" broni ? bo widzę że swordy mają po 2 sloty axy po 1.
jednoręczne o ataku poniżej XX mają 1, powyżej XX mają 2, dwuręczne mają 3
przynajmniej tak ma być
ale jak się ma np +4 mlvle/skill/15% redukcji obrażeń do takich marnych wartości, których na porządnym expie się nie zauważa? już lepiej niech będzie 1/2/3/% ale od faktycznej ilości zadanych obrażeń
nie do każdej tarczy, chciałem do necro shielda i nie dało się nic oprócz żywiołów i shieldingu
tylko, że taka zabawa jest nieopłacalna bo taki rope belt jak narazie kosztuje 2,5k each + dolicz reszte itemków + sam koszt ulepszania... zabawa dla bogaczy
też tak myślałem ale jednak jest bieda i to straszna, bardziej wkurwia niż pomaga bo i tak musisz się leczyć cały czas a taka exura gran sama daje 400hp+ więc nie widać żadnej różnicy + dodatkowo ulepszać można tylko wand of voodo więc tracisz mlvl na rzecz nędznego hp leecha,
w sumie to jak już to zrobili to lepszym pomysłem wg mnie by było permanetne ulepszenie z możliwością usunięcia, wtedy by to miało sens bo itemki z możliwością ulepszania nie należą do rarków, każdy gracz by sobie wtedy mógł na to pozwolić prędzej czy później
na magicznej postaci chyba lepiej sov na critical + mana leech i do tego yala mask pod mlvl ?