Siema otóż mam taki problem z klientem 11, po zainstalowaniu cały czas tak to wygląda. Na 10.99 wszystko było wporządku.
Załącznik 356359
jakieś rozwiązanie?
Wersja do druku
Siema otóż mam taki problem z klientem 11, po zainstalowaniu cały czas tak to wygląda. Na 10.99 wszystko było wporządku.
Załącznik 356359
jakieś rozwiązanie?
wyślij maila cipowi z opisem problemu i specyfikacja swojego komputera, podobno pomagają w takich sprawach
Wysłałem maila na techsupport, ale może znajdzie się ktoś tutaj kto miał taki problem albo będzie wiedział co poradzić bo ja zielony w tych sprawach. Podaje parametry lapka jeszcze jakby co Intel Pentium Dual CPU T2330 @ 1.60 GHZ, 2.0 GB RAM, ATI Mobility Radeon X2300
Windows 7 Home 64 bit stary kloc, ale 10.99 klient ciągnął bez problemu
/dobra, widzę da rade grać jeszcze na starym kliencie, ale jakby ktoś wiedział co robić będę wdzięczny :) czy ten stary kloc jest za słaby na Tibie? :ppp
co jest kurwa mac z ta Tibia, czy oni sa niedojebani i nie moga nic ogarnac? Jak nie kicki to kurwa klient z pizdy i wszystko sie w nim jebie
niestety latwiej rzucic narkotyki niz Tibie :'(
Klient Tibii 11 jest jeszcze niedopracowany, jeszcze trochę musimy poczekać zanim naprawią wszystkie błędy...
To jest nie do przyjecia, nie wczytuje od razu wszystkich klatek, niektore znikaja mi i pojawiaja sie co chwile, nie potrafi zapamietac ustawien full atk/def/balance, sortowanie potworow w battle wedlug hp/odleglosci itd. jest chuja warte i sie nie sprawdza, to dopiero poczatek bledow a jest tego wiecej
Już tylo 11 dziala?
Bo mam stara a nie moge sie zapogowac bo cos o patchu pisze...
jak dla mnie wszystko wyglada dobrze po prostu wylogowales postac w wodzie na liberty bay
Dostałem odpowiedź od Cipów na maila, jakby ktoś miał podobny problem to co robić:
Cytuj:
Your hardware or driver does not support any of the automatically set graphic engines of the client. To remedy this, you can select another graphic engine by manually editing the file clientoptions.json.
The easiest way to locate this file is to type %LOCALAPPDATA%\Tibia\packages\Tibia\conf into the address bar of the Windows Explorer and to press ENTER.
Open this file with a text editor, search for "renderer": 0 and replace 0 with 4 to directly start the Tibia client with DirectX. Alternatively, you can replace 0 with 3 to start the client with the software renderer.
Please note that there are no light effects in the software renderer mode.