Czy jest tutaj ktoś mający problem z ta dolegliwością? Jak sobie radzicie z wypryskami i nagłymi nasileniami atopii?
Jakie leki używacie podczas dolegliwości?
Wersja do druku
Czy jest tutaj ktoś mający problem z ta dolegliwością? Jak sobie radzicie z wypryskami i nagłymi nasileniami atopii?
Jakie leki używacie podczas dolegliwości?
Próbowałeś leki przeciw histaminowe ? Ja miałem podejrzenie azs, a potem chyba wyszła pokrzywka dotykowa :) Patrze, że objawy podobne tylko ciekawe jak z leczeniem. Od 4 lat biorę raz na 1-3 dni tabletkę na allergie, zależy od nasilenia.
Ogólnie zmiany atopowe smarowałem Elocomem, ale widziałem, że dość słabo działa na skórę. Teraz używam Protopicu i zauważyłem, że zmiany po jednym użyciu po prostu powoli zanikają.
Zanim zaczniesz kupować maści, leki czy inne środki zacznij od
- usunięcie glutenu, laktozy, przetworzonych rzeczy z diety
- ograniczenie alkoholu/tytoniu
- dbanie o higienę i czystość wokół siebie
- pomyśleć o suplementacji (antyoksydanty, wit D, A/E/K również)
ps. Mam chorobę duhringa (opryszczkowate zapalenie skóry) w remisji. Uwierz mi, trochę dermatologii przerobiłem :)
polecam uniwersalny lek o nazwie mefedron. dostepny w aptekach "U Seby" (sa 24/7 takze luz) prawie na kazdej dzielnicy w wiekszym miescie.
@
tak serio to bardzo up. ja akurat luszczyca, ale nawet czesto rozengo rodzaju zele/masci sa na "oba" czyli luszczyca i azs. jak jem dobrze(nieprzetworzone zarcie, malo nabialu), nie wale bomby, delikatna suplementacja(omega 3 <--- OBOWIAZKOWO - ROBI NAJWIEKSZA ROBOTE, wit. c, d+k2,) to jest mocna remisja. jednak jak to w takch chorobach jest wystarczy jeden melanz i juz cos na lbie wychodzi ;<<<