siemano,
poszukuję myszki, do grania w tibie na której bez używania specjalnych programów można ustawić 2-3 hotkeye, posiada ktoś jakąś wiedzę w tym temacie?
@edit
budżet powiedzmy do 100zł
Wersja do druku
siemano,
poszukuję myszki, do grania w tibie na której bez używania specjalnych programów można ustawić 2-3 hotkeye, posiada ktoś jakąś wiedzę w tym temacie?
@edit
budżet powiedzmy do 100zł
a jaki budżet
###edit
ogólnie żeby ustawić jakies hotkeye tak czy tak będziesz musiał ściągnąć oprogramowanie myszki
jak potrzebne ci są tylko 2-3 to polecam myszki a4 techa mają po boku dwa przyciski i wciskający się kołowrotek + łatwe oprogramowanie
ostatnio w promocji w markecie kupilem natec genesis gx78, mozna do niej przypisac 11 roznych hotkeyi i gra sie calkiem spoko ;d
ktoś coś dorzuci do tematu? xd
a nie lepiej na tibie 11 się przerzucić? mi się całkiem spoko gra, hoty na całej klawiaturze:)
co nie zmienia faktu, że kilka na myszce pomaga
oslo, nie
na razie nie lepiej na 11, na razie ciągle na flashu lepiej
tak a propos to jak ty tego używasz?
ja sobie porobiłem hotkeye na klawiaturze np chodzenie, rzucanie czarów itp, a później nie mogę używać klawiatury do pisania. Da się jakoś przypisać jeden klawisz, który wyłącza wszystkie te hotkeye i można pisać tymi klawiszami?
Jeżeli chcesz 2-3 hotkeye to dosłownie jakakolwiek myszka, która ma po bokach 2 przyciski (przeważnie każda myszka obecnie ma)
sciagasz sobie program x-mouse button control i tam przypisujesz do tych przycisków akcje
ja mam normalną myszkę i starcza
1 boczny, 2 boczny, scroll do dolu, scroll do gory i wcisniecie scrolla - 5 hotkeyow, na medivii nawet wiecej mi nie trzeba ;d
@Pan Ryba ;
Te funkcję normalne działają, postaram się mniej więcej opisać jak to ustawić, bo masz tak jakby podwójne opcje hotkeyi - Chat off i chat on.
Wejdź normalnie w opcje hotkeyi. Tam gdzie masz Hotkey Preset for chat mode: chat Off, znajdź (albo odznacz switch order, to wyskoczą opcje na pierwsze miejsce wyszukiwania) Chat mode: Set to chat off i wybierz sobie jakiś hotkey, dajmy na to shift+enter. Następnie ustaw klawisz pod chat on np. ctrl+enter.
Teraz zmień u góry z chat off na chat on i ustaw to samo. Teraz powinno normalnie działać.
Bo być może miałeś ustawione tylko hotkeye z któregoś Hotkey preset, a drugi był pusty, albo inaczej ustawiony^^
Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to napisałem
tak, dzieki, nie ogarnalem ze trzeba rozne presety ustawic
wszystko zależy od sposobu grania ja przeważnie solo gram to nawet na ed wystarcza ok 6 dobrze ustawionych hotow pod lewą ręką i 2-3 blisko prawej mniej używanych:)
Do flasha trzeba mieć dobry kombajn bo ma straszne ściny w lola gram na 60 fpsa rzadko kiedy spadki przy team fightach a na tibiaq flash ledwo daje rade 30fpsow jak bram palkiem bo takim ed z obszarówek to już spadki do 20-25 fps a przy 2 magach na ekranie to ledwo da się ruszyć jak zaczynają walić takie gfb, na t11 nie mam takich problemów, ale flash ma więcej op opcji i mam nadzieję że podrasują jeszcze nowego klienta:)
kombajn? g530 + 8400gs/r7 250/750Ti było cudnie, na integrze dało grać
ale oczywiście nie na chrumie, bo tam -70% fps