Czy ktoś może mi powiedzieć co się stanie jak wezmę więcej np o jeden karton fajek do walizki jak jest w regulaminie. Przypierdola się czy Przemka oko ? Normalnie można 4 kartony ale chciałbym chociaż te 5 zabrać. Kto coś wie ?
Wersja do druku
Czy ktoś może mi powiedzieć co się stanie jak wezmę więcej np o jeden karton fajek do walizki jak jest w regulaminie. Przypierdola się czy Przemka oko ? Normalnie można 4 kartony ale chciałbym chociaż te 5 zabrać. Kto coś wie ?
Nie powinni robić problemów, od biedy możesz poprosić kogoś lecącego tym samym lotem, na pewno znajdzie się ktoś kto bez gadania Ci pomoże
w walizce glownej 4 kartonu i na strefie bezcłowej kup kolejne 4 do podrecznego
Raynanair i wizzairem do bagazu dużego rejestrowanego wrzucasz sobie z 6 kartonow ,oddajesz go idziesz na bezclowa i kupujesz sobie jeszcze 4 kartony i wnosisz je w reklamowce ze sklepu i nie ma problemow
@Urlak ;
Irl Uk - zawsze wiozlem 12 sztang - nigdy przypału. znajomym kazali wyjebać nadwyżkę jak złapali - ale żadnych kar dodatkowych. info sprzeda 12mc
tak tylko słyszałem że teraz okres świąteczny i często w Anglii biorą na osobistą i jak jest za dużo fajek to wyrzucają nadmiar + kara. Więc chyba nie warto ryzykować.
Ile na jednym kartonie można tu zarobić, że ludzie tak chętnie to zwożą?
chyba 100% narzutu z tego co pamieta, tez bralem :)
Warto brac w twardym opakowaniu
generalnie bilet w dwie strony mozna splacic w ten sposob
Aktualnie na kartonie to jest zarobek 50 zł.
Karton kosztuje 150 zl a w Anglii sprzedać można za 40f max
Rozchodzi się o to że jak udowodnisz że to na własny użytek to możesz i 40 przewieść. Najlepiej brać jednej marki i rodzaju fajki, łatwiej w razie przypału udowodnić. Sam woziłem masę szlugów. Do dużego z 5 kartonów do podręcznego ile wepchnę i na bezcłowej w reklamówkę jeszcze kilka.
ja sprzedawalem 5,50 za paczke wiec 55 za wagon to jeszcze przysluge robilem znajomym. Bardziej martwilbym sie ze stoi slabo teraz funt a nie ile wagon kosztuje bo i za 60f pewnie sie sprzeda
Nie sprzeda bo sprzedają po 35f nawet więc 40 to max jest chyba że na paczki to z 45 może uzbierasz w sklepie masz za 70f