-
Czym polerować auto?
Jak w temacie- trochę zmęczony lakier, autko 20 lat- punto I 75 ELX. Chcę przywrócić lakierek do stanu świetności- myślę że powinienem zastosować najpierw coś lekkościernego, później nabłyszczanie, ewentualnie wosk- jak się do tego zabrać, jakich preparatów używać etc?
Ile za taki zabieg weźmie firma?
-
A skąd jesteś :D ? Ręczne polerowanie sobie odpuść, zajedziesz się a efekt marny. Wszystko zależy, czego chcesz, do jakiego zakładu pójdziesz, jaka powłoka potem itp. .. Ogólnie najlepiej maszyna polerka, dobre twarde pady, jakaś pasta i albo 2-3 stepy albo jednoetapowa i powinno być git :D
-
hmm, na lakierze mam prawie niewidoczne "plamy"- tak jakby ktoś niedokładnie zmył plamy po błotku, domyć się tego nie da, myślę że taka pasta mogła by sobie poradzić. Lakier chcę doprowadzić do perfekcji, bo mam na prawdę fajne autko, w niezwykle rzadkiej wersji (na OLX nie ma drugiego takiego na sprzedaż), grama rdzy etc... Tylko ten lakier, który nie jest tragiczny, ale posiada małe mankamenty
@up
jestem z Tychów- myślę że zakłady w promieniu 10km wchodzą w grę
-
Zajmuję się detailingiem, ale Rybnik/Wodzisław Śląski, sprawdź sobie na na fb: Gloss Detailing. Ogólnie jak nigdy tego nie robiłeś, to nie warto kupować maszyny padów past na jeden samochodzik, tylko poszperać w necie zakładów w tamtej okolicy :D
-
może byśmy się jakoś zgadali skoro Rybnik? :D jeżdżę do Bielska na akademię, więc mógł bym zjechać ;D
-
Znaczy Rybnik no, roobimy w Wodzisławiu Śl., odezwij się na pw jak chcesz to coś pomyślimy :D
-
wejdz sobie na portal kosmetyka aut, polerka polerce nie rowna, jak lubisz auta to sam bym przy tym posiedzial. Kiedys polerowalem jak mialem swoja firme.
poza tym jak ktos bedzie Ci chcial cos polerowac to zwroc uwage czy bedzie badal auto czujnikiem i robil jakas wycene zanim zostawisz mu auto.
Btw czym myjecie/polerujecie/woskujecie auto? Chce wydac na szampon/aktywna piane + gabeczki, sciereczki, glinke i wosk w granicach 200-300 zl bo na moim nie ma grama wosku, widac jak sie osadza brud a wosk z myjni to nie wosk :D
-
szampon + piana od shiny garage jak w miarę tanio chcesz, lepiej od razu duże opakowania. Aplikatory np. z monstera, do wosku, dressingów i do opon osobne, glinka softa99 albo shiny, valeta, cokolwiek. Wosk soft99 fusso coat jak kupisz, to masz spokojnie na 2-3 lata nakładania co 3msc dla siebie, a trzyma spokojnie pół roku ponad :D @Askarnoh